Daca vreti sa pregatiti briose aromate, fragede si pline de crema gustoasa, aceasta reteta este ceea ce cautati!
Briosele sunt facute cu banane si iaurt, ceea ce le face extra-pufoase, sunt umplute cu budinca de ciocolata si acoperite cu budinca de vanilie. Si desi par complexe, se pregatesc usor si sigur vor impresiona pe toata lumea!


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ingrediente 

Pentru aluat:
300 gr faina
1 lingura bicarbonat de sodiu
1 lingurita scortisoara
1/2 lingurita sare
120 gr unt
200 gr zahar
2 oua
1 lingurita esenta de vanilie
2 banane mari si coapte
150 gr iaurt

Budinca de vanilie
30 gr zahar
30 gr amidon
300 gr lapte
2 galbenusuri
un varf de cutit de sare
1 lingura unt (aprox. 10 gr)
1/4 seminte din betisor de vanilie

Budinca de ciocolata 
30 gr zahar
30 gr amidon
30 gr cacao
300 gr lapte
2 galbenusuri
un varf de cutit de sare
1 lingura unt (aprox. 10 gr)

Optional 1-2 biscuiti de faina integrala

Incepeti prin a pregati budincile, pentru a avea timp suficient sa se raceasca.

Ambele budinci pregatiti-le dupa indicatiile de aici: Budinca de vanilie, cu cantitatile date mai sus si cu precizarea ca la budinca de ciocolata, amestecati si cacaoa cu amidonul la inceputul retetei.
Lasati-le la racit aproximativ 2 ore si apoi bateti-le bine cu telul pentru a avea un aspect cremos si care sa va permita sa umpleti briosele.

Pregatiti apoi briosele dupa cum urmeaza:

1. incingeti cuptorul la 180 gr
2. curatati si faceti o pasta din banane
3. intr-un bol, amestecati ingredientele uscate (faina, bicarbonatul, sarea si scortisoara)
4. bateti untul cu zaharul, adaugati apoi ouale si vanilia.
5. incepeti sa adaugati alternativ amestecul cu faina, bananele si iaurtul, amestecand cu o lingura de lemn.
6. turnati aluatul in forme de briose, tapetate cu hartie de copt.
*ies in jur de 15 bucati
7. coaceti pentru aproximativ 30 de minute
8. scoateti briosele din tava si tineti-le la racit pe un suport special de sarma
9. cand s-au racit, scobiti-le cate o gaura in varf cu o lingurita si umpleti cu budinca de ciocolata
10. acoperiti-le cu budinca de vanilie si presarati peste biscuite sfaramitat.


3 Comments

Irina ina · 08/12/2014 la 21:47

Incer iar, sa vad daca acum reusesc sa postezla tine pe blog ….cred ca ai ceva cu mine, imi fluturi retetele acestea de imi ploua in gura si nu pot zice nimic …..dar eu tot incer poate, poate

Irina ina · 08/12/2014 la 21:47

yes,yes…am reusit

parbrize · 27/01/2015 la 12:47

ceva extrem de delicios, briose asemanatoare cumparam de la o cofetarie de cartier, aveau un gust demential

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Retete

Friptura de pui la cuptor cu legume

Acum cateva zile, am primit un colet surpriza de la Edenia. In el am gasit un set din frumoasele farfurii din reclama si o invitatie de a arata cat de bine se poate manca acasa. Citește mai mult…

Retete

Friptura de pui cu arome de toamna

O friptura de pui simplu de facut, potrivita zilelor de toamna (sau iarna). Sucul lasat de fructe va carameliza pielea puiului, iar untul si ierburile aromatice ii vor da savoare in plus. Ingrediente 1 pui Citește mai mult…

Retete

Melcisori cu masline, rosii uscate si mozzarela

  Reteta aceasta mi-a depasit orice asteptari! 🙂 E o combinatie atat de potrivita de arome, incat o tava mare de melcisori aproape ca s-a evaporat. I-am pregatit pentru o mica serbare la scoala si Citește mai mult…