0
18

Briosa cu ciocolata si banane

briose cu ciocolata si banane

Reteta aceasta este absolut P-E-R-F-E-C-T-A! 🙂
Mie una mi s-au parut cele mai gustoase, bogate, aromate si frumoase briose pe care le-am copt vreodata. Bine, poate la concurenta cu briosele cu afine.
Dar reteta aceasta este combinatia perfecta intre banane si ciocolata si eu una o am la favorite! 🙂
 
Ingrediente
3 banane mai micute, bine coapte si zdrobite
80 ml ulei
1 ou
150 gr zahar
180 gr faina
30 gr cacao
1 lingurita bicarbonat de sodiu
un sfert de lingurita praf de copt
un varf de lingurita de sare
1 lingurita scortisoara
100 gr ciocolata maruntita (chips)
double chocolate banana muffins

Intr-un vas, bateti bine cu mixerul bananele cu uleiul si oul. Apoi se adauga zaharul si dupa ce s-a mixat bine, se adauga treptat faina amestecata in prealabil cu cacao, praf de copt, bicarbonat , sare si scortisoara. Se amesteca usor, cu o lingura de lemn.
La final, se adauga cam jumatate din cantitatea de ciocolata si se amesteca in aluat.
Aluatul se toarna in forme de muffins, tapetate cu hartie speciala si se presara peste restul de ciocolata.
Se coc la foc puternic (180 grade) pentru aproximativ 15 minute.
Scoateti-le din forme si asezati-le pe un gratar la racit.

Sursa

You Might Also Like

18 Comments

  • Reply
    Anonim
    27/11/2013 at 20:01

    Buna seara!Arata foarte bine aceste muffins. As avea o intrebare, 350 de grade Celsius sau Fahrenheit? Intreb pentru ca la cuptorul meu electric maximum este de 250 de grade celsius… Multumesc!

  • Reply
    ama
    28/11/2013 at 03:59

    off, da, scuze! 180 grade celsius 🙂 multumesc de atentionare, modific si in reteta 🙂

  • Reply
    Proiectul Jester
    28/11/2013 at 08:43

    Va invitam sa sustineti un proiect cultural pentru copii. "Povestea lui Jester" este un site de unde puteti descarca gratuit povesti bogat ilustrate si cu texte accesibile varstei. Cu ajutorul unei imprimante obisnuite obtineti o colectie de carticele numai bune de citit si de colorat. Textele si ilustratiile sunt puse la dispozitie de scriitori, traducatori si ilustratori profesionisti care sustin acest proiect din entuziasm si daruire.

    Va rugam sa ne vizitati siteul si sa ne sprijiniti descarcand povesti. Adresa proiectului este http://www.povestealuijester.ro . Va multumim.

  • Reply
    lia
    28/11/2013 at 19:53

    sunt foarte bune!

  • Reply
    Andreea Nunveiler
    04/12/2013 at 09:26

    wow! Aceasta va fi reteta pe care o voi pregati in weekend 🙂

  • Reply
    Alexandru Dobos
    11/12/2013 at 07:52

    Buna! Arata foarte bine,dar daca nu punem bicarbonat ce se intampla?

  • Reply
    Gianina
    14/12/2013 at 23:37

    Demult imi doresc sa fac briose dar trebuie sa-mi iau forme…multumim pentru reteta!

  • Reply
    turbo
    19/12/2013 at 11:29

    ce bine poate sa arate, doar prin filme mai vedeam asa. felicitari!

  • Reply
    Ana-Maria-Alexandra
    08/01/2014 at 21:53

    Buna, cate briose ies daca folosim masurile pe care le-ai trecut in reteta? 🙂

  • Reply
    ama
    09/01/2014 at 19:29

    12 🙂

  • Reply
    Cecilia Roșca
    23/02/2014 at 14:29

    Pentru cate briose este reteta?

  • Reply
    Cecilia Roșca
    23/02/2014 at 14:30

    Scuze, acum am vazut mai sus…12…

  • Reply
    Anonim
    24/03/2014 at 11:18

    Sunt foarte bune, le-am incercat 🙂
    As vrea sa le fac in varianta de post, cu ce pot sa inlocuiesc oul?
    Multumesc
    Corina

  • Reply
    ama
    25/03/2014 at 19:43

    Corina, teoretic stiu cu ce se inlocuieste oul, practic nu pot garanta 🙂
    Deci, daca vrei sa il inlocuiesti poti pune in loc de un ou inca o jumatate de banana, 50 gr sos de mere (mere fierte & pasate si scurse putin), 3 linguri de unt de arahide, 50 gr de tofu pasat

  • Reply
    Sally Salomea
    01/04/2014 at 18:27

    azi le'am facut si eu , sunt atat de bune , pufoase …. perfecte …azi a fost prima data cand am facut briose… multumesc pt reteta

  • Reply
    Myha
    05/05/2014 at 21:43

    Buna. Aceasta reteta pare foarte buna. Oare ies bine briosele daca nu am tava speciala, si pun hartiile umplute intr-o tava normala?

  • Reply
    Invata prin joc
    20/02/2015 at 12:58

    Am descoperit de cateva luni retea asta de briose, e minunat. Nu o fac cu ciocolata, insa in rest am respectat toata reteta si ies niste minunatii de briose. Fetita mea este incantata.
    Multumesc Ama, faci o treaba buna, sa stii…
    Nu este singura reteta incercata si nu am fost dezamagita niciodata. 🙂

  • Reply
    ama
    20/02/2015 at 19:56

    Ce ma bucur! Si mie mi se pare una dintre cele mai reusite retete cu aluat cu banane 🙂 cu sau fara ciocolata 😀

  • Leave a Reply