Omleta cu legume (rulou)

Aceasta varianta de omleta ne-a cucerit pe toti! Este grozava si la micul dejun, dar si ca aperitiv sau gustare dupa ce s-a racit, fiind nu doar gustoasa, ci si foarte atractiva cu culorile sale vii.

Procedeul poate parea intimidant la inceput, dar dupa ce prindeti ideea veti vedea ca este foarte simplu. E nevoie de putin mai multa atentie decat la o omleta obisnuita, dar merita cele cateva minute petrecute in fata aragazului.
Din punctul meu de vedere, secretul este tigaia vine incinsa, care permite oului sa se lege bine. Apoi, doua palete sau spatule, de care sa va ajutati sa intoarceti usor omleta in tigaie.

Omleta cu legume (rulou)

Ingrediente
3 oua
1/2 morcov
1/2 ardei rosu
2-3 fire de ceapa verde
putin ulei pentru tigaie
sare si piper

Morcovul se taie fasii si apoi se toaca marunt. Cat mai marunt se toaca si ardeiul si ceapa verde.
Se potriveste la gust cu sare si piper.

Se incinge tigaia si se pune in ea putin ulei.
Se ia cu polonicul din amestecul de ou si legume si se pune in tigaie. Cand se prajeste putin si se coace oul, se ruleaza cu grija, lasand capatul liber (vedeti in poze).


Ruloul de omleta se trage spre marginea tigaii si se pune inca putin din amestecul de ou cu legume, astfel incat sa completeze tigaia de la marginea ramasa libera si, cand se prajeste, sa se „lipeasca” de capatul liber.

Se ruleaza din nou, se lasa capatul liber si se repeta pana cand se termina amestecul de ou. Se intoarce ruloul pana la capac si se prajeste astfel inca capatul sa se lipeasca de rulou.


Se scoate intr-o farfurie si se taie felii.
Se serveste imediat, cald, dar este perfect si rece.