Omleta italiana cu zucchini si mozzarella

 


Acest mic-dejun a fost o surpriza incredibila. M-am trezit de dimineata cu pofta de ceva bun si am incropit aceasta omleta coapta la cuptor care este atat de colorata, de delicata si de bogata incat iti tine de foame o zi intreaga.

Aveti nevoie de

3 oua
100 ml lapte integral (gras)
2 zucchini micuti
1 ceapa rosie
1 ardei gras (sau jumatate – depinde de dimensiuni)
2 catei de usturoi
100 grame mozzarella
busuoic, sare, piper




Caliti usturoiul impreuna cu ceapa rosie intr-o tigaie. Adaugati apoi ardeiul rosu tocat marunt si zucchini taiat in jumatate pe lung si apoi feliat. Caliti 3-5 minute.



Mutati amestecul intr-un vas termorezistent.

Bateti 3 oua impreuna cu laptele, condimentati si turnati peste amestecul de zucchini. Amestecati usor sa iasa legumele la suprafata. Mozzarella se taie cubulete si se imprastie deasupra omletei. Se baga la cuptor la foc mare si se tine aproximativ 10 minute, pana se rumeneste. Va garantez ca acest mic-dejun este fantastic! 😉