Aripioare si cartofi la cuptor cu iaurt, marar si usturoi
Daca sunteti in cautarea unei retete pentru cina care sa mearga rapid si sa fie indragita de toti ai casei, atunci sigur veti iubi reteta aceasta. O puteti pregati rapid, puneti toate ingredientele la tava in cuptor si va puteti vedea linistiti de treaba pana cand masa este gata.
Ingrediente
1 ceasca de iaurt
1/2 lingurita de sare
1/4 lingurita de piper
3-4 catei de usturoi
1 lingura de marar tocat
o caserola de aripioare de pui
5-7 cartofi potriviti
Amestecati iaurtul cu sarea, piperul, mararul tocat si usturoiul dat pe o razatoare fina.
Luand in vedere ca am pregatit aceasta reteta iarna, eu am folosit marar congelat. Stiti care e avantajul mararului congelat? Isi pastreaza aroma si culoarea si se congeleaza usor. Dupa ce spal si usuc buchetele de marar, le bag intregi in punga si apoi in congelatorului. Dupa ce ingheata se sfaramiteaza si nu mai e nevoie nici sa le toc, le scot direct cu lingura din punga!
Revening la reteta. Spalati bine aripioarele si puneti-le intr-un bol incapator. Turnati peste ele sosul de iart si amestecati bine-bine. Puneti aripioarele in tava.
Cartofii curatati si taiati cubulete ii puneti in vasul in care ati amestecat si aripioarele cu iaurt si ii invartiti putin, sa curatati cu ei sosul ramas. Puneti cartofii in tava, preferabil sub aripioare.
Coaceti la cuptor la foc mare, pana cand se rumenesc aripioarele, apoi dati foc mic si lasati sa se patrunda bine carnea si cartofii.
Noi am servit cu salata de ardei copti, dar merg de minune si alte muraturi.
Pofta buna!
Ce bine arată!
Nu am mai făcut aripioare așa 🤗🤗🤗
Atunci neaparat sa le incerci! 🙂