Nu am mai pregatit de multa vreme o reteta cu mei, desi imi place tare mult!
Gasiti aici retetele mele cu mei!
De data asta insa, am ales sa pregatesc o reteta simpla, perfecta pentru micul dejun. Meiul este considerat ca fiind cereala cu cele mai multe substante nutritive, dar pentru ca nu contine gluten, este recomandata si celor care au o dieta gluten free. Bogata in siliciu, asigura sanatatea unghiilor, parului si a dintilor.
La gust, meiul mi se pare neutru, deci imi place sa il combin cu diferite arome pentru a face mancarea mai gustoasa.
Ingrediente
1/2 cana de mei
1/4 lingurita esenta de portocale
Topping: seminte diverse – de floarea soarelui, de dovleac, chia; cereale/muesli
Sos de fructe (eu am folosit un sos de capsuni)
putin lapte
Meiul spalat il puneti la fiert in apa cat sa il acopere, impreuna cu esenta de portocale. Dureaza cateva minute sa se inmoaie, nu necesita fierbere indelungata. Insa, daca sunteti grabiti de dimineata, il puteti fierbe de cu seara.
Dupa ce s-a fiert, scurgeti apa ramasa si puneti meiul intr-un bol. Adaugati putin lapte si adaugati, dupa preferinte, diverse seminte si un sos de fructe.
Eu am folosit un sos de capsuni congelat dupa reteta aceasta.
Lista de cumparaturi
Mei
Extract de portocale
Seminte de dovleac
Seminte de floarea soarelui
Chia
Muesli