0
10 In Uncategorized

Dulceata de capsuni fara zahar – congelata

008

Dupa ce am terminat cu borcanele de dulceata de capsuni aromata pentru noi, am vrut sa pregatesc ceva si pentru Natalia si am pregatit o dulceata simpla, care patreaza perfect aroma fructului, fara zahar si care se poate pastra fara probleme pana in iarna.

Am pus la fiert 1 kg de capsuni usor pasate cu coaja de la 2 lamai. In afara de aroma, coaja contine pectina naturala, necesara pentru a ingrosa putin dulceata.
Pur si simplu am lasat la fiert pana cand dulceata s-a legat, l-am lasat la racit, l-am pus in portii mici in pungulite si le-am pus la congelat.

Cand voi dori sa pregatesc dulceata, voi scoate o punga de la congelator, o voi pune intr-un borcanel si o voi tine la rece.

Dulcetii i se poate adauga si agar-agar la decongelare daca nu este suficient de inchegata.

You Might Also Like

10 Comments

  • Reply
    Mihaela Nistor
    08/06/2012 at 10:02

    Eu sunt împotriva cojii de lămâie. Conține foarte multe substanțe toxice folosite de către comercianți pentru a rezista fructele pe drum.

  • Reply
    ama
    08/06/2012 at 10:12

    Mihaela exista si variante ecologice si oricum substantele de care vorbesti tu sunt de fapt ceara cu care se ung. Ea se indeparteaza daca speli bine lamaia cu apa, detergent de vase si un burete de vase. Eu in plus o mai las la inmoi si in apa cu otet si bicarbonat.
    Eu as zice sa ne bucuram de lamai ptr ca
    au coaja suficient de groasa sa rezite. Merele de ex nu pot avea acelasi tratament, desi si ele au aceasi soarta.

  • Reply
    alinutzika
    08/06/2012 at 13:44

    ce o sa te bucuri de pungulitele astea la iarna!…Pup

  • Reply
    Turi
    08/06/2012 at 14:24

    Nu imi prea place cum arata imaginea, e putin ciudata dupa parerea.
    @Mihaela ciudata si parere ta despre lamaie, oricum ce mai e in ziua de azi sanatos?

  • Reply
    Angelica
    09/06/2012 at 22:33

    Ce idee grozava!
    Imi place.

  • Reply
    Sorina
    12/06/2012 at 19:26

    Pe vremea asta buna de stat pe afara, o reteta ultra-rapida si gustoasa e nemaipomenita!

  • Reply
    sidryane
    16/06/2012 at 17:50

    Buna:) Am observat de-a lungul retetelor ca eviti sa folosesti zahar in cele pentru Natalia. Incerci sa o obisnuiesti de mica fara, sau pur si simplu il vei introduce mai tarziu in alimentatie?

  • Reply
    ama
    18/06/2012 at 07:19

    vreau sa il introduc cat mai tarziu in alimentatie. din pacate zaharul asta e tare perfid si se strecoara unde nici nu te astepti 🙁

  • Reply
    legaturiprimejdioase
    27/05/2013 at 15:11

    Salut! Respectele mele pentru ca nu-i dai zahar la fata :). Cautam si eu retete si este foarte tentanta a ta doar ca am o intrebare, dupa decongelare, nu ramane imbibata cu apa? Nu ma pricep dar asa am vazut cand mai bag legume/fructe in congelator. Help!
    Multumesc !

  • Reply
    ama
    30/05/2013 at 07:43

    nu lasa ptr ca e fiarta. Ca oricare dulceata, nu sunt fructe doar.

  • Leave a Reply