0
2

Tocanita de pui (in slow cooker)

Nu este nici un secret: imi plac tocanitele, imi plac mancarurile fierte incet, in care aromele se amesteca molcom si cu rabdare. Si cum fetita mea trece printr-o perioada (eu totusi sper sa fie una definitiva!) in care e indragostita de morcov si mazare, aceasta reteta a venit cumva natural.

O puteti pregati in slow cooker, dar si pe aragaz, secretul fiind sa o tineti la foc mic (eventual sa si aveti o plita pe care sa o puneti intre flacara si oala) si sa o lasati la fiert – in varianta pe aragaz – undeva la 3-4 ore.
In afara de timpul lung de pregatire, care are rolul sau, aceasta reteta este foarte simplu de facut si veti petrece putin timp gatind efectiv.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ingrediente
2 pulpe mari, intregi de pui
1 lingurita cimbru
1 lingurita boia
300 ml supa (sau apa)
3 morcovi
1 ceapa
1/2 cana de mazare
6 ciuperci mari
100 gr smantana
sare si piper dupa gust
1/2 pachet de paste

Asezati urmatoarele ingrediente in slow cooker sau o oala pe aragaz: pulpele de pui, supa, morcovii, ceapa, ciupercile, cimbrul, boiaua, sarea si piperul. Daca gatiti cu slow cookerul, lasati mancarea 6-7 ore la temperatura mica sau 3-4 ore la temperatura maxima. Tot 3-4 ore puteti tine si pe aragaz (atentie insa! verificati des mancarea, sa nu ramana fara sos si sa se arda). 
Cu aproximativ o jumatate de ora inainte de a lua mancarea de pe foc, adaugati si mazarea. 
Tot atunci, incepeti sa fierbeti si pastele. Scoateti pulpele din mancare si desfaceti cu o furculita carnea, care ar trebui sa pice foarte usor si sa se desfaca fasii.
Amestecati apoi sosul cu legumele cu carnea, pastele si smantana. Mai lasati cateva minute pe foc si serviti. 

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Ceafa de porc in slow cooker - Ama Nicolae
    15/04/2016 at 05:55

    […] Tocanita de pui in slow cooker Friptura de iepure cu prune in slow cooker Friptura de porc in slow cooker Porc mexican cu mamaliga in slow cooker Budinca de ovaz cu mere in slow cooker […]

  • Reply
    Meniul Saptamanii - 9-15 octombrie - Ama Nicolae
    06/10/2017 at 13:39

    […] cu marar si morcovi Sufleu de zucchini Papricas de pui Pateu vegetarian cu fasole verde si nuca Tocanita de pui (slow cooker) Salata de bulgur cu cotlet de […]

  • Leave a Reply