Nu este nici un secret: imi plac tocanitele, imi plac mancarurile fierte incet, in care aromele se amesteca molcom si cu rabdare. Si cum fetita mea trece printr-o perioada (eu totusi sper sa fie una definitiva!) in care e indragostita de morcov si mazare, aceasta reteta a venit cumva natural.

O puteti pregati in slow cooker, dar si pe aragaz, secretul fiind sa o tineti la foc mic (eventual sa si aveti o plita pe care sa o puneti intre flacara si oala) si sa o lasati la fiert – in varianta pe aragaz – undeva la 3-4 ore.
In afara de timpul lung de pregatire, care are rolul sau, aceasta reteta este foarte simplu de facut si veti petrece putin timp gatind efectiv.

Ingrediente
2 pulpe mari, intregi de pui
1 lingurita cimbru (gasiti aici)
1 lingurita boia
300 ml supa (sau apa)
3 morcovi
1 ceapa
1/2 cana de mazare
6 ciuperci mari
100 gr smantana
sare si piper dupa gust
1/2 pachet de paste

Asezati urmatoarele ingrediente in slow cooker sau o oala pe aragaz: pulpele de pui, supa, morcovii, ceapa, ciupercile, cimbrul, boiaua, sarea si piperul. Daca gatiti cu slow cookerul, lasati mancarea 6-7 ore la temperatura mica sau 3-4 ore la temperatura maxima. Tot 3-4 ore puteti tine si pe aragaz (atentie insa! verificati des mancarea, sa nu ramana fara sos si sa se arda).
Cu aproximativ o jumatate de ora inainte de a lua mancarea de pe foc, adaugati si mazarea.
Tot atunci, incepeti sa fierbeti si pastele. Scoateti pulpele din mancare si desfaceti cu o furculita carnea, care ar trebui sa pice foarte usor si sa se desfaca fasii.
Amestecati apoi sosul cu legumele cu carnea, pastele si smantana. Mai lasati cateva minute pe foc si serviti.