supa de iepure cu usturoi julia child

 

Daca e sa cautati retete cu carne de iepure, nu ezitati sa va opriti la aceasta supa inspirata dupa o reteta frantuzeasca traditionala, gasita in minunata carte cu retete a Juliei Child (Mastering the Art of French Cooking).

 

Ingrediente
1/2  de iepure
2 cepe mari
3 capatani de usturoi
1/2 cana vin alb
2 frunze de dafin
Sare si piper

3 litri supa pui

2 galbenusuri

2 albusuri
putin ulei

supa iepure cu usturoi

 

Portionati carnea de iepure.
Incingeti putin ulei si rumeniti usor carnea de iepure. Scoateti-o si lasati-o putin deoparte. In untura ramasa in oala, caliti ceapa. Stingeti cu aproximativ 3 litri de supa de pui (puteti folosi si apa). Puneti inapoi carnea, usturoiul, dafinul si fierbeti pana s-au gatit toate.
Scoateti din nou carnea si faceti supa crema, cu ajutorul unui robot de bucatarie. Adaugati inapoi carnea de iepure, preferabil rupta de pe oase.

Dregeti supa cu galbenusurile si adaugati putina verdeata, patrunjel sau oregano.

Albusurile bateti-le bine si prajiti-le intr-o tigaie, in putin ulei. Taiati-le cubulete si serviti-le in supa.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Retete

Pasta de fasole cu rosii uscate la soare

Am fost racita in ultima saptamana, iar cand am o viroza – oricat de usoara – imi pierd aproape complet simtul mirosului si gustului. Dupa ce toata saptamana am ars cam tot ce am pus Citește mai mult…

Retete

Mic-dejun cu avocado, ou si ciuperci

Recunosc ca dimineata mancam pe fuga. Eu raman doar cu cafeaua, pregatind pe toata lumea pentru o noua zi. Dar dupa ce toate se linistesc, pregatesc cate un mic dejun tarziu care sa ne bucure Citește mai mult…

Retete

Supa de peste cu lapte de cocos

Am doi copii care ar manca zi-lumina doar supa de pui cu taitei. Banuiesc (sper!) ca sunt multi la fel. De aceea incerc din cand in cand sa ies din zona de confort si sa Citește mai mult…