supa de iepure cu usturoi julia child

 

Daca e sa cautati retete cu carne de iepure, nu ezitati sa va opriti la aceasta supa inspirata dupa o reteta frantuzeasca traditionala, gasita in minunata carte cu retete a Juliei Child (Mastering the Art of French Cooking).

 

Ingrediente
1/2  de iepure
2 cepe mari
3 capatani de usturoi
1/2 cana vin alb
2 frunze de dafin
Sare si piper

3 litri supa pui

2 galbenusuri

2 albusuri
putin ulei

supa iepure cu usturoi

 

Portionati carnea de iepure.
Incingeti putin ulei si rumeniti usor carnea de iepure. Scoateti-o si lasati-o putin deoparte. In untura ramasa in oala, caliti ceapa. Stingeti cu aproximativ 3 litri de supa de pui (puteti folosi si apa). Puneti inapoi carnea, usturoiul, dafinul si fierbeti pana s-au gatit toate.
Scoateti din nou carnea si faceti supa crema, cu ajutorul unui robot de bucatarie. Adaugati inapoi carnea de iepure, preferabil rupta de pe oase.

Dregeti supa cu galbenusurile si adaugati putina verdeata, patrunjel sau oregano.

Albusurile bateti-le bine si prajiti-le intr-o tigaie, in putin ulei. Taiati-le cubulete si serviti-le in supa.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Retete

Ciorba de legume, praz si ciuperci

Ingrediente 2-3 catei de usturoi 3 morcovi 2 radacini de patrunjel 1/2 de telina mica aprox. 250 gr ciuperci 1 praz 2-3 linguri de bulion o lingurita de oregano 1 cana de paste marunte sare Citește mai mult…

Retete

Saratele cu maia, ulei de masline si oregano

Ma gandeam zilele trecute la descoperirile anului 2017 – de la aplicatii pe telefon si pana la mancare. Iar descoperirea produselor de pe mediteranea.ro este cu siguranta undeva in top. Chiar daca in acest an Citește mai mult…

Retete

Chec cu portocala si ciocolata

    Ingrediente 3 oua praf de sare 150 gr zahar 200 gr faina + 2 linguri 1 plic praf de copt sucul de la o portocala 3 linguri de cacao + 3 linguri apa Citește mai mult…