Am pe blog mai multe variante de supa-crema de morcov, iar dintre toate cea cu morcov copt si turmeric (o gasiti aici) este probabil cea mai populara si apreciata reteta de pe blog. Dar iata ca ma incumet sa mai postez una, bogata, densa si savuroasa, o supa care a fost foarte apreciata de toti ai casei.

Reteta am gasit-o tot in cartea Sandei Marin (adica aceasta) si i-am adus doar putine modificari.






Ingrediente
1 lingura generoasa de unt
1 ceapa
500 gr morcovi
3 cartofi
1/2 lingurita de cimbru
sare, piper
Pentru servire: paine prajita, parmezan, ulei de masline





Intr-o oala de 3 l am topit untul si am sotat usor ceapa, iar apoi am adaugat morcovii taiati rondele si 3 crengute de cimbru proaspat (merge si uscat).  Am lasat totul pe foc pana s-au inmuiat putin morcovii si au lasat culoare. Am adaugat atunci cartofii curatati si taiati cubulete si am turnat apa cat sa acopere toate legumele.
Am lasat la fiert pana cand s-au inmuiat legumele, am potrivit la gust cu sare si piper si am pasat supa.

Am servit-o cu paine prajita, parmezan si ulei de maline picurat deasupra.


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *