Am pe blog mai multe variante de supa-crema de morcov, iar dintre toate cea cu morcov copt si turmeric (o gasiti aici) este probabil cea mai populara si apreciata reteta de pe blog. Dar iata ca ma incumet sa mai postez una, bogata, densa si savuroasa, o supa care a fost foarte apreciata de toti ai casei.

Reteta am gasit-o tot in cartea Sandei Marin (adica aceasta) si i-am adus doar putine modificari.






Ingrediente
1 lingura generoasa de unt
1 ceapa
500 gr morcovi
3 cartofi
1/2 lingurita de cimbru
sare, piper
Pentru servire: paine prajita, parmezan, ulei de masline





Intr-o oala de 3 l am topit untul si am sotat usor ceapa, iar apoi am adaugat morcovii taiati rondele si 3 crengute de cimbru proaspat (merge si uscat).  Am lasat totul pe foc pana s-au inmuiat putin morcovii si au lasat culoare. Am adaugat atunci cartofii curatati si taiati cubulete si am turnat apa cat sa acopere toate legumele.
Am lasat la fiert pana cand s-au inmuiat legumele, am potrivit la gust cu sare si piper si am pasat supa.

Am servit-o cu paine prajita, parmezan si ulei de maline picurat deasupra.


1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Retete

Saratele cu maia, ulei de masline si oregano

Ma gandeam zilele trecute la descoperirile anului 2017 – de la aplicatii pe telefon si pana la mancare. Iar descoperirea produselor de pe mediteranea.ro este cu siguranta undeva in top. Chiar daca in acest an Citește mai mult…

Retete

Chec cu portocala si ciocolata

    Ingrediente 3 oua praf de sare 150 gr zahar 200 gr faina + 2 linguri 1 plic praf de copt sucul de la o portocala 3 linguri de cacao + 3 linguri apa Citește mai mult…

Retete

Crema dulce cu spirulina

Azi vreau sa va arat un preparat simplu, o idee de cum puteti si voi sa va adaugati in meniul zilnic super-alimente. Vreau sa va incurajez sa va folositi imaginatia cand va preparati gustari si Citește mai mult…