Am pe blog mai multe variante de supa-crema de morcov, iar dintre toate cea cu morcov copt si turmeric (o gasiti aici) este probabil cea mai populara si apreciata reteta de pe blog. Dar iata ca ma incumet sa mai postez una, bogata, densa si savuroasa, o supa care a fost foarte apreciata de toti ai casei.

Reteta am gasit-o tot in cartea Sandei Marin (adica aceasta) si i-am adus doar putine modificari.






Ingrediente
1 lingura generoasa de unt
1 ceapa
500 gr morcovi
3 cartofi
1/2 lingurita de cimbru
sare, piper
Pentru servire: paine prajita, parmezan, ulei de masline





Intr-o oala de 3 l am topit untul si am sotat usor ceapa, iar apoi am adaugat morcovii taiati rondele si 3 crengute de cimbru proaspat (merge si uscat).  Am lasat totul pe foc pana s-au inmuiat putin morcovii si au lasat culoare. Am adaugat atunci cartofii curatati si taiati cubulete si am turnat apa cat sa acopere toate legumele.
Am lasat la fiert pana cand s-au inmuiat legumele, am potrivit la gust cu sare si piper si am pasat supa.

Am servit-o cu paine prajita, parmezan si ulei de maline picurat deasupra.


1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Retete

Friptura de pui la cuptor cu legume

Acum cateva zile, am primit un colet surpriza de la Edenia. In el am gasit un set din frumoasele farfurii din reclama si o invitatie de a arata cat de bine se poate manca acasa. Citește mai mult…

Retete

Friptura de pui cu arome de toamna

O friptura de pui simplu de facut, potrivita zilelor de toamna (sau iarna). Sucul lasat de fructe va carameliza pielea puiului, iar untul si ierburile aromatice ii vor da savoare in plus. Ingrediente 1 pui Citește mai mult…

Retete

Melcisori cu masline, rosii uscate si mozzarela

  Reteta aceasta mi-a depasit orice asteptari! 🙂 E o combinatie atat de potrivita de arome, incat o tava mare de melcisori aproape ca s-a evaporat. I-am pregatit pentru o mica serbare la scoala si Citește mai mult…