Am pe blog mai multe variante de supa-crema de morcov, iar dintre toate cea cu morcov copt si turmeric (o gasiti aici) este probabil cea mai populara si apreciata reteta de pe blog. Dar iata ca ma incumet sa mai postez una, bogata, densa si savuroasa, o supa care a fost foarte apreciata de toti ai casei.

Reteta am gasit-o tot in cartea Sandei Marin (adica aceasta) si i-am adus doar putine modificari.






Ingrediente
1 lingura generoasa de unt
1 ceapa
500 gr morcovi
3 cartofi
1/2 lingurita de cimbru
sare, piper
Pentru servire: paine prajita, parmezan, ulei de masline





Intr-o oala de 3 l am topit untul si am sotat usor ceapa, iar apoi am adaugat morcovii taiati rondele si 3 crengute de cimbru proaspat (merge si uscat).  Am lasat totul pe foc pana s-au inmuiat putin morcovii si au lasat culoare. Am adaugat atunci cartofii curatati si taiati cubulete si am turnat apa cat sa acopere toate legumele.
Am lasat la fiert pana cand s-au inmuiat legumele, am potrivit la gust cu sare si piper si am pasat supa.

Am servit-o cu paine prajita, parmezan si ulei de maline picurat deasupra.


1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Retete

Pasta de fasole cu rosii uscate la soare

Am fost racita in ultima saptamana, iar cand am o viroza – oricat de usoara – imi pierd aproape complet simtul mirosului si gustului. Dupa ce toata saptamana am ars cam tot ce am pus Citește mai mult…

Retete

Mic-dejun cu avocado, ou si ciuperci

Recunosc ca dimineata mancam pe fuga. Eu raman doar cu cafeaua, pregatind pe toata lumea pentru o noua zi. Dar dupa ce toate se linistesc, pregatesc cate un mic dejun tarziu care sa ne bucure Citește mai mult…

Retete

Supa de peste cu lapte de cocos

Am doi copii care ar manca zi-lumina doar supa de pui cu taitei. Banuiesc (sper!) ca sunt multi la fel. De aceea incerc din cand in cand sa ies din zona de confort si sa Citește mai mult…