pireu banana si sfecla - mic dejun

 

Mi-a placut tare mult aceasta combinatie inedita si dulce, mai ales pentru ca am putut manca toti din ea, de la mic la mare.
In varianta pentru micul dejun, am adaugat compozitiei bobite de afine, cereale, stafide si nuca de cocos.
In varianta de diversificare, am lasat pireul ca atare.

De ce am vrut neaparat sa pun pe masa sfecla?


In primul rand, pentru ca imi place sa gatesc de sezon si sa gasesc solutii pentru a integra in meniul zilnic tot ce se gaseste pe taraba taranilor din piata.
Apoi, si mai ales!, pentru ca sfecla este un super-aliment. Sfecla este o sursa excelenta de acid folic, este bogata in fibre, potasiu si ajuta la detoxifierea ficatului.
Fibrele prezente in sfecla cresc enzimele antioxidante din organism, dar si numarul de celule albe.

*gasiti aici retete diverse cu sfecla.

In diversificare, recomandarile pentru introducerea sfeclei variaza in functie de obiceiuri culinare si culturale. In numeroase zone din lume, sfecla este introdusa de la 6 luni, dar in altele se recomanda abia dupa 8 luni.

 

pireu banana si sfecla - diversificare
Reteta este simpla: fierbeti inainte sfecla si amestecati-o cu o cantitate aproximativ egala de banane. Folositi robotul de bucatarie pentru a obtine o pasta cremoasa.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Retete

Friptura de pui la cuptor cu legume

Acum cateva zile, am primit un colet surpriza de la Edenia. In el am gasit un set din frumoasele farfurii din reclama si o invitatie de a arata cat de bine se poate manca acasa. Citește mai mult…

Retete

Friptura de pui cu arome de toamna

O friptura de pui simplu de facut, potrivita zilelor de toamna (sau iarna). Sucul lasat de fructe va carameliza pielea puiului, iar untul si ierburile aromatice ii vor da savoare in plus. Ingrediente 1 pui Citește mai mult…

Retete

Melcisori cu masline, rosii uscate si mozzarela

  Reteta aceasta mi-a depasit orice asteptari! 🙂 E o combinatie atat de potrivita de arome, incat o tava mare de melcisori aproape ca s-a evaporat. I-am pregatit pentru o mica serbare la scoala si Citește mai mult…