Inghetata-de-banane-fara-zahar

Inghetata de banane cu smochine (fara zahar)

 

Daca si voi aveti pe acasa mari amatori de inghetata (sau sunteti chiar voi unul) si vreti sa le oferiti o inghetata delicioasa, cremoasa si sanatoasa, dar aveti si putin timp la dispozitie (si stim cu totii cat de napraznice pot fi unele pofte), aceasta este reteta ideala!
Pentru mine, mama unei fetite topita dupa inghetata (alaturare intentionata), acest mic truc mi-a facut viata mult mai usoara!

Tot ce trebuie sa faceti este sa aveti la congelator banane curatate si rupte in doua, depozitate in pungi de congelator.
De fapt, eu le pun la congelator cand vad ca incep sa se maroneasca si asfel am grija sa nu mi se strice bananele in cos.

Cand copilita cere inghetata, scot o banana, pun peste o lingura de branza dulce, 2-3 smochine si dau in blender pana se face crema. Optional, presar peste si putina nuca.

Si gata inghetata super dulce si cremoasa!


8 comentarii

Diana Baciu · 07/05/2015 la 14:56

branza dulce adica branza de vaci? sau?

strumfa bucatareste · 07/05/2015 la 20:19

wow, ce simplu. Ai incercat si cu banana coapta normal, nici verde nici rascoapta? as pune si eu acu 😀

ama · 08/05/2015 la 02:49

Diana, da, branza proaspata de vaci. Dar aici e optional, poti folosi mascarpone sau smantana, sau sa sari de tot lactatele si sa lasi doar fructul 🙂

Strumfa, sper ca nu te-ai apucat de inghe la 12 noaptea 😛 :)) in rest, am folosit banana numai buna, nici verde, nici rascoapta. Aveam o gramada si am bagat o parte in congelator sa nu se strice

Anonim · 08/05/2015 la 07:22

Cum adica presari peste? Ce fel de peste si cum il tai ca sa poti sa il presari?

ama · 08/05/2015 la 07:29

Tu poti incerca linistit si cu pește :))) funny grammar nazi

Pana una alta, iata: PRESĂRÁ, presár, vb. I. Tranz. A împrăștia peste ceva, a arunca ici-colo câte puțină sare, făină, nisip etc.; p. gener. a împrăștia, a răspândi, a risipi. – Pre2 + săra.

Ludmila Moga · 08/05/2015 la 13:12

Ideea era sa presari peste(=deasupra) si putina nuca!

copilariefericita · 15/05/2015 la 09:17

Grozava reteta! Multumim!
Irina

Cardinal · 10/06/2015 la 12:18

Se mai poate combina si cu caspuni, piersici, obtinand o inghetata super sanatoasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *