chiftele conopid 2

Cand ne-am mutat la casa, acum vreo 7-8 ani, prima investitie pe care am facut-o a fost un congelator. Anul acesta am mai cumparat unul. De ce? Pentru ca sunt de parere ca cea mai buna metoda de conservare a produselor proaspete (si nu numai!) este congelarea.
Acum multi ani, cand incepeam diversificarea cu Natalia, scriam aici cum m-am folosit de congelator pentru a avea mereu la indemana pireuri variate.

 


Datorita spatiului generos de congelare, am avut cum sa am mereu o gama variata de produse. De la diverse carnuri (cumpar bucati mari, le portionez si le pastrez asa), la legume si fructe. Am mereu in congelator cam toata gama de legume congelate disponibile pe piata: de la preferatele noastre – broccoli si mazare, la fasole verde, porumb, conopida, zucchini, ardei, dar si mixuri de legume sau ciuperci.
Sincer, prefer sa le cumpar direct congelate. In afara de ocaziile cand sunt din productie proprie sau vreau sa le depozitez in anumita forma (de exemplu ardeiul rosu tocat cubulete), stiu ca cele congelate in magazin sunt congelate mai bine, prin congelare rapida si astfel isi pastreaza mult mai mult din proprietatile initiale.

Cand Mazilique m-a provocat acum cateva zile sa pregatesc o reteta cu produse congelate de la Edenia…nimic nu mi s-a parut mai simplu. Totusi, am vrut sa pregatesc ceva nou si iata rezultatul. Pentru mine a fost o mare victorie! Natalia a mancat fara sa respire jumatate de punga de conopida. Plus, reteta este grozava si pentru copiii mai mititei, este un finger food grozav.
Ok, hai sa o vedeti si imi veti da dreptate.

chiftele conopida 3

Ingrediente 
1 punga de 450 gr de conopida Edenia
1 ceasca de pesmet
1 ceasca de cascaval ras
2 oua

chiftele conopida

Conopida am fiert-o inainte pe abur.

conopida

Am lasat-o sa se raceasca, apoi am amestecat-o cu restul ingredientelor.

conopida chiftele
Am format mici chiftelute si le-am asezat intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Le-am copt la foc mare, cam 10 minute pe fiecare parte.

chiftele conopida 1
S-au mancat si intregi, dar pentru copii, le-am taiat bucatele si le-am servit cu un ketchup bun.
Au disparut imediat din farfurie! 🙂

chiftele conopida 5

chiftele conopida4
Inspiratie pentru reteta aici


1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Retete

Pasta de fasole cu rosii uscate la soare

Am fost racita in ultima saptamana, iar cand am o viroza – oricat de usoara – imi pierd aproape complet simtul mirosului si gustului. Dupa ce toata saptamana am ars cam tot ce am pus Citește mai mult…

Retete

Mic-dejun cu avocado, ou si ciuperci

Recunosc ca dimineata mancam pe fuga. Eu raman doar cu cafeaua, pregatind pe toata lumea pentru o noua zi. Dar dupa ce toate se linistesc, pregatesc cate un mic dejun tarziu care sa ne bucure Citește mai mult…

Retete

Supa de peste cu lapte de cocos

Am doi copii care ar manca zi-lumina doar supa de pui cu taitei. Banuiesc (sper!) ca sunt multi la fel. De aceea incerc din cand in cand sa ies din zona de confort si sa Citește mai mult…