Cred ca aceasta este reteta clasica dupa care gatesc eu iepurele, genul de reteta pe care o fac si cu ochii inchisi. Dar pentru ca m-ati tot intrebat cum gatesc iepurele, am decis ca merita totusi pozata si impartasita! Si sper sa va placa.
Ingrediente
1/2 iepure
1 ceapa mare
1 morcov
5 catei de usturoi
5 rosii mari, carnoase (sau o conserva de rosii bucati)
1/2 cana vin alb
1 cana supa
putin ulei
2 frunze de dafin
1 lingurita oregano
sare si piper dupa gust
Caliti mai intai in tigaie ceapa si carnea taiata bucati. Cand carnea s-a rumenit usor, adaugati rosiile taiate cuburi si mai lasati pe foc pana lasa zeama si dau putin in clocot singure. Adaugati vinul, supa, morcovul taiat cubulete si condimentele.
Lasati la fiert aroximativ 1 ora sau cat cere carnea de iepure.
Eu am servit cu mujdei cu multa smantana si paine proaspata.
Pofta mare!
Cand spui supa la ce te referi?
supa de pui, de oase, de legume 🙂 zeama doar