Daca e sa cautati retete cu carne de iepure, nu ezitati sa va opriti la aceasta supa inspirata dupa o reteta frantuzeasca traditionala, gasita in minunata carte cu retete a Juliei Child (Mastering the Art of French Cooking).
Ingrediente
1/2 de iepure
2 cepe mari
3 capatani de usturoi
1/2 cana vin alb
2 frunze de dafin
Sare si piper
3 litri supa pui
2 galbenusuri
2 albusuri
putin ulei
Portionati carnea de iepure.
Incingeti putin ulei si rumeniti usor carnea de iepure. Scoateti-o si lasati-o putin deoparte. In untura ramasa in oala, caliti ceapa. Stingeti cu aproximativ 3 litri de supa de pui (puteti folosi si apa). Puneti inapoi carnea, usturoiul, dafinul si fierbeti pana s-au gatit toate.
Scoateti din nou carnea si faceti supa crema, cu ajutorul unui robot de bucatarie. Adaugati inapoi carnea de iepure, preferabil rupta de pe oase.
Dregeti supa cu galbenusurile si adaugati putina verdeata, patrunjel sau oregano.
Albusurile bateti-le bine si prajiti-le intr-o tigaie, in putin ulei. Taiati-le cubulete si serviti-le in supa.