IMG_2517

Ingrediente

4 cartofi
o ceapa
2 conserve de porumb
aprox 200 grame de smantana de la Lactitalia
sare
ardei, praz, patrunjel verde, cateva boabe de porumb

IMG_2515

Mai intai se pun la fiert cartofii cu ceapa si putina sare intr-o oala de dimensiuni medii – cam in 5 litri de apa (daca vreti supa si mai cremoasa, scadeti cantitatea de apa).

Cand cartofii aproape au fiert, adaugati si porumbul si apoi dati intreaga compozitie prin blender (o raciti in prealabil putin) sau o pasati cu robotul manual (atunci o puteti face cu supa fierbinte).

Intoarceti supa pe foc, adaugati smantana si amestecati bine. Potriviti cu sare daca mai e cazul si mai lasati sa dea o data in clocot pentru a se patrunde bine aromele.

IMG_2528

Mare atentie insa la smantana pe care o folositi in supele crema! Multe dintre produsele din comert nu mai sunt naturale, adica nu mai vand sub numele de smantana grasimea laptelui si acest lucru se vede de indata la gatit! Pentru a avea o supa cremoasa, fara bucatele nedeterminate de materie alba, va recomand sa alegeti cu grija produsul.

Supa se serveste alaturi de o mica salata de cruditati (in loc de crutoane); eu am folosit ardei in 2 culori, praz, patrunjel verde si cateva boabe pastrate de porumb.

IMG_2531