Reteta am gasit-o intr-o carte de retete mai veche a Marthei Stewart si m-a intrigat sa fac o supa cu mere. Si cum e sezonul lor si aveam cateva mere care stiam ca nu vor mai fi consumate ca atare, le-am pus repede la fiert si iata ce a iesit.
Ingrediente
1 lingura de unt
1 ceapa mare
2 lingurite ghimbir
1 lingura curry
2-3 mere taiate cuburi
2 cartofi taiat cuburi
sare, piper
200 grame smantana
Mai intai se caleste ceapa in unt, se stinge cu apa (puteti si cu supa de pui) si se pun la fiert merele si cartofii. Cand au dat in clocot am adaugat condimentele si am potrivit la gust. Cand merele si cartofii au fiert am dat supa prin blender si am pus-o inapoi pe foc.
Am amestecat in smantana treptat cata putina supa si apoi am ingrosat supa cu smantana.
Se serveste cu seminte si/sau crutoane.
Este o supa cu un gust deosebit, usor dulceag, de aceea merge perfect cu crutoane usor sarate.
Ce combinatie interesanta! Imi suna bine 😀
Interesanta combinatie. Nota 10 pentru prezentare!
Buna Ama
Gatesti delicios si cu ocazia asta m-am gandit sa iti fac cunocscut concursul nostru. unde poti castiga premii in bani.
Mai multe detalii despre concurs poti citi aici http://www.culinar.ro/concurs_homedeco_craciun.htm
Arata tare bine, Ama si suna tare interesant! Sper sa o incerc si eu cat de curand. Pupici cu mare drag!
Arata foarte bine supica, si foarte condimentata 🙂
@Le Blog Piquant – e de incercat 🙂
@Mrs. Green Foot – multumesc :)) sincer, aveam emotii ptr supa pusa in borcanel :))
@Lisa – multumesc 🙂
@Iulia – ma bucur ca iti place. Te pup!
@Mihaela – da, e bine condimentata ;))
Curry si mere, trebuie neaparat incercat. Arata foarte bine.
@Len – arata grozav si are un gust tare bun si mai deosebit de supele traditionale 🙂
Cata apa/supa e necesaara pentru cantitatile astea?
am gatit in oala de 1.5 litri