In piete au aparut de ceva vreme dovleceii si eu am descoperit de cateva saptamani o batranica dintr-un sat de langa Arad care vine pana la Timisoara cu dovlecei si rosii. Si asa de buni sunt dovleceii ei incat primul lucru care il fac cand intru in piata (Iosefin) o caut din priviri si ma duc direct la ea. Imi e tare drag de ea si de dovleceii care ii pune in plasa cu atata dragoste. Si imi place ca mereu imi ureaza „Sa-ti fie de bine maica!” sau „Sa ii mancati sanatosi!”.

De aceea, macar o zi pe saptamana, mancam dovlecei. Si daca de obicei primeaza traditionala mancare de dovlecei cu marar, intr-o zi am decis sa fac o mica schimbare si am improvizat aceasta reteta. Cred ca se vede si din poze cat e de gustoasa (si de colorata!), dar credeti-ma ca in realitate este de o mie de ori mai buna! 😉

Ingrediente

aproximativ jumatate de kilogram de dovlecei
2 catei de usturoi dati pe razatoarea fina
3 morcovi
ulei
o legatura de marar
sare
spaghete

Fierbeti spaghetele conform indicatiilor de pe ambalaj si dupa gusturile voastre – noua ne plac mai moi.

Intr-o tigaie caliti usturoiul in ulei si adaugati peste morcovii dati pe razatoare. Cand au lasat putina culoare se adauga si dovlecelul taiat fasii.

Lasati pe foc pana se inmoie dovlecelul. Turnati acest sos peste spaghete.

Adaugati si mararul taiat marunt si amestecati.

Noi am servit cu friptura de pui.

Spaghete cu dovlecel si morcov