Aceasta reteta am gasit-o pe blogul (foarte sanatos 🙂 ) al Inei. Dar a suferit adaptari dupa obiceiurile si gusturile noastre culinare.
Rezultatul ne-a incantat peste masura si salata a trecut urgent!
Avantajul acestei retete este faptul ca se poate gati cam in orice perioada a anului si intr-o luna precum ianuarie este o pata de culoare si de prospetime pe masa.
Am fiert pe aburi o punga (500 gr) de broccoli. Am tocat marunt o ceapa si le-am pus impreuna in blender unde le-am facut o pasta cremoasa. La final am adaugat 2-3 linguri de maioneza.
Separat am tocat un ardei gras rosu in cubulete si am taiat fasii o varza rosie.
Am scos pasta din blender si am amestecat in ea ardeiul si varza. La final am potrivit cu sare.
wow, super poze! Arata f apetisant! ma bucur ca am slujit ca sursa de inspiratie! Pup!
Multumesc draga mea 🙂 Te pup dulce! 🙂
Cum imi plac brocolii , mi-am zis sa incerc si eu aceasta reteta. Care dpdv olfactic parea buna. Dar ce pata de culoare ! As zice "pata de miros" ! De tinut in casa nu putea fi vorba … si nici de mancat nu prea. Nu stiu ce fel de ceapa folosesti tu ( care nu are miros ? ) pentru ca ceapa cruda mixata in blender si cu brocoli au dat un miros. La gust era bunata, dar in rest ce sa-ti spun.
@Anonimule – nu inteleg de ce a dat un asemenea miros. O ceapa data in blender miroase la fel cu una tocata. Chiar nu imi dau seama ce s-o fi intamplat! 🙁
Nu-ti face griji. Nu cred ca s-a intamplat absolut nimic. Sa fi fost de vina ceapa. Are un miros si un gust puternic ,ultim ape care am cumparat-o. Data viitoare o s-o fac fara. Ce zici , merge ?