Ingrediente:
pulpe pui
condimente (special pentru pui)
cartofi
lapte
Dupa ce spal pulpele si le curat de eventualele urme de fulgi, ridic pielea si crestez putin carnea. In aceste gauri indes bucatele mici de usturoi. Dupa ce am terminat, trag inapoi pielea peste.
Dupa aceea condimentez puii fie cu un condiment special pentru carne de pui sau cu un amestec format din boia, piper si sare. Le asez in tava, le stropesc putin cu ulei si ii bag in cuptor acoperiti cu folie de aluminiu.
Cu o jumatate de ora inainte sa ii scot din cuptor, indepartez folia de aluminiu si ii stropesc in repetate randuri cu untura scursa in tava.
Intre timp fac pireul cu mult lapte (sa fie pufos) si il condimentez cu un pic de piper.Este una dintre cele mai delicioase si rapide mancaruri!
mie de ce nu-mi iese puiul asa rumen si frumos?:((( probabil dew la staniol ti-a iesit tie asa?sau nu e cuptoru meu destul de bun
Anonimule sunt mai multe aspecte: condimentele, staniolul si cuptorul. Eu mereu le tin sub staniol si le las doar la final „libere”numai pentru rumenirea exterioara
As avea o intrebare. Cat timp trebuie sa le lasi la cuptor pana sa iei folia de aluminiu jos?
@ Anonim – eu le tin cam 30-40 de minute sub staniol si inca 15 fara
ii bnyjgvgh
arata bine
@Anonim – multumesc 😉
forte buna idee
Si eu foloseam folia…si erau rezultate bune…dar am inteles ca aluminiu din folie e foarte nociv…
Se poate renunta la folie fara nici o problema. Pune-ti tava in cuptor descoperita, deci e simplu tot ce este prost se elimina. Va fi necesar sa intoarce-ti carnea la fiecare 15 min si o lasa-ti pana cand ati obtinut ce doriti. Nu uitati sa adauga-ti cate putina apa daca e cazul
doar stropesc cu putin ulei,nu pun si apa?
eu nu pun apa la fripturi. in caz ca fac un pui intreg si vreau ca pieptul sa fie foarte fraged pun putin lapte in tava
Buna, nu ai specificat timpul si temperatura de copt, 🙂
eu le coc de obicei la 180-200 grade
ama arata bine pilpele tale la cuptor felicitari