pireu banana si sfecla - mic dejun

 

Mi-a placut tare mult aceasta combinatie inedita si dulce, mai ales pentru ca am putut manca toti din ea, de la mic la mare.
In varianta pentru micul dejun, am adaugat compozitiei bobite de afine, cereale, stafide si nuca de cocos.
In varianta de diversificare, am lasat pireul ca atare.

De ce am vrut neaparat sa pun pe masa sfecla?


In primul rand, pentru ca imi place sa gatesc de sezon si sa gasesc solutii pentru a integra in meniul zilnic tot ce se gaseste pe taraba taranilor din piata.
Apoi, si mai ales!, pentru ca sfecla este un super-aliment. Sfecla este o sursa excelenta de acid folic, este bogata in fibre, potasiu si ajuta la detoxifierea ficatului.
Fibrele prezente in sfecla cresc enzimele antioxidante din organism, dar si numarul de celule albe.

*gasiti aici retete diverse cu sfecla.

In diversificare, recomandarile pentru introducerea sfeclei variaza in functie de obiceiuri culinare si culturale. In numeroase zone din lume, sfecla este introdusa de la 6 luni, dar in altele se recomanda abia dupa 8 luni.

 

pireu banana si sfecla - diversificare
Reteta este simpla: fierbeti inainte sfecla si amestecati-o cu o cantitate aproximativ egala de banane. Folositi robotul de bucatarie pentru a obtine o pasta cremoasa.