1 piept curcan
sare, piper
vin alb
cateva linguri smantana
Pentru sos:
2-3 lingurite de pesto
2 catei usturoi rasi
3 linguri parmezan
ulei de masline
sare/piper
Taiati pieptul de curcan in medalioane si condimentati-l cu sare si piper.
Prajiti pieptul de curcan pana se rumeneste si stingeti-l in tigaie cu vin alb. Lasati-l sa fiarba si adaugati dupa 10 minute smantana.
Separat amestecati ingredientele pentru sos si adaugati treptat si sosul in tigaia in care fierbe curcanul in vin. Daca sosul este prea gros, mai subtiati cu putin vin.
Trebuie sa fie bun sosul asta!
Inca nu am facut in genul asta…o sa incerc si eu.
pa!
@Nicoleta – nici eu 🙂 dar este atat de bun si cremos ca de acum sigur il mai fac si in alte forme 😉
Am facut reteta in weekend si ma bazam ca o sa ajunga pentru 2 zile. Dar a iesit ATAT de delicios curcanul, incat s-a dus tot intr-o singura zi! :))
Multumesc Ama :*
@Raluca – :)) ma bucur ca ti-a placut! sa va fie de bine 😉
am facut si eu si a iesit superdelicios.
fetita mea este mofturoasa si a mai cerut o portie. Sotul meu ma intreaba cand fac din nou 🙂
Ama, a fost prima oara cand am facut curcan in viata mea, dar a iesit extrem de delicios! Planific un curcan si pentru sambata care vine, va fi curcan cu legume la cuptor (reteta de la tine, evident). Imi place la nebunie retetele tale, sunt delicioase si se fac rapid (ca stau prost cu timpul…). Multumesc mult! :*
PS. Revin cu comment la curcanul cu legume, de indata ce il devoram 😉
@ Radu – ma bucur mult! 🙂 e bine cand ne plac noua retetele, dar cand veniti sa-mi spuneti si voi ca au iesit bune cu atat mai mult ma bucur 😉 multumesc!
@Raluca – si eu stau prost cu timpul de aceea mereu caut scurtaturi in bucatarie :))
am intrat un pic pe profilul tau si as dori sa te intreb ceva. se poate sa imi trimiti te rog un mail la adresa ama2675@gmail.com?
mersi 😉
Ama, help. Ce fel de vin sa cumpar pt reteta asta?
@Numaplictisi – nu e foarte strict. eu in general folosesc vin alb dulce sau demisec la gatit. nu stiu sa recomand o marca anume, dar ghideaza-te dupa principiul ca vinul care de pus in sos sa fie la fel de bun ca un vin pe care l-ai si bea 🙂
Am facut reteta asta si a iesit super. imi pare bine ca am incercat-o. Are un iz mediteraneean. E super, multumesc pentru reteta. O sa mai incerc si alte retete de la tine.
multumesc 🙂 si sper sa iti placa la fel de mult 😉