0
12 In Uncategorized

Piept de curcan cu sos cremos de pesto

Aveti nevoie de:

1 piept curcan
sare, piper
vin alb
cateva linguri smantana

Pentru sos:
2-3 lingurite de pesto
2 catei usturoi rasi
3 linguri parmezan
ulei de masline
sare/piper

Taiati pieptul de curcan in medalioane si condimentati-l cu sare si piper.

Prajiti pieptul de curcan pana se rumeneste si stingeti-l in tigaie cu vin alb. Lasati-l sa fiarba si adaugati dupa 10 minute smantana.

Separat amestecati ingredientele pentru sos si adaugati treptat si sosul in tigaia in care fierbe curcanul in vin. Daca sosul este prea gros, mai subtiati cu putin vin.

You Might Also Like

12 Comments

  • Reply
    ñ¡¢ø£ëtå
    24/02/2010 at 07:48

    Trebuie sa fie bun sosul asta!
    Inca nu am facut in genul asta…o sa incerc si eu.
    pa!

  • Reply
    ama
    25/02/2010 at 07:07

    @Nicoleta – nici eu 🙂 dar este atat de bun si cremos ca de acum sigur il mai fac si in alte forme 😉

  • Reply
    Raluca
    15/03/2010 at 10:28

    Am facut reteta in weekend si ma bazam ca o sa ajunga pentru 2 zile. Dar a iesit ATAT de delicios curcanul, incat s-a dus tot intr-o singura zi! :))
    Multumesc Ama :*

  • Reply
    ama
    16/03/2010 at 07:19

    @Raluca – :)) ma bucur ca ti-a placut! sa va fie de bine 😉

  • Reply
    radu
    16/03/2010 at 07:52

    am facut si eu si a iesit superdelicios.

    fetita mea este mofturoasa si a mai cerut o portie. Sotul meu ma intreaba cand fac din nou 🙂

  • Reply
    Raluca
    16/03/2010 at 08:59

    Ama, a fost prima oara cand am facut curcan in viata mea, dar a iesit extrem de delicios! Planific un curcan si pentru sambata care vine, va fi curcan cu legume la cuptor (reteta de la tine, evident). Imi place la nebunie retetele tale, sunt delicioase si se fac rapid (ca stau prost cu timpul…). Multumesc mult! :*

    PS. Revin cu comment la curcanul cu legume, de indata ce il devoram 😉

  • Reply
    ama
    16/03/2010 at 09:06

    @ Radu – ma bucur mult! 🙂 e bine cand ne plac noua retetele, dar cand veniti sa-mi spuneti si voi ca au iesit bune cu atat mai mult ma bucur 😉 multumesc!

  • Reply
    ama
    16/03/2010 at 09:07

    @Raluca – si eu stau prost cu timpul de aceea mereu caut scurtaturi in bucatarie :))

    am intrat un pic pe profilul tau si as dori sa te intreb ceva. se poate sa imi trimiti te rog un mail la adresa ama2675@gmail.com?

    mersi 😉

  • Reply
    NuMaPlictisi
    09/06/2010 at 10:46

    Ama, help. Ce fel de vin sa cumpar pt reteta asta?

  • Reply
    ama
    10/06/2010 at 07:04

    @Numaplictisi – nu e foarte strict. eu in general folosesc vin alb dulce sau demisec la gatit. nu stiu sa recomand o marca anume, dar ghideaza-te dupa principiul ca vinul care de pus in sos sa fie la fel de bun ca un vin pe care l-ai si bea 🙂

  • Reply
    Anonim
    30/09/2011 at 14:09

    Am facut reteta asta si a iesit super. imi pare bine ca am incercat-o. Are un iz mediteraneean. E super, multumesc pentru reteta. O sa mai incerc si alte retete de la tine.

  • Reply
    ama
    02/10/2011 at 10:56

    multumesc 🙂 si sper sa iti placa la fel de mult 😉

  • Leave a Reply