Inghetata de banane cu smochine (fara zahar)
Daca si voi aveti pe acasa mari amatori de inghetata (sau sunteti chiar voi unul) si vreti sa le oferiti o inghetata delicioasa, cremoasa si sanatoasa, dar aveti si putin timp la dispozitie (si stim cu totii cat de napraznice pot fi unele pofte), aceasta este reteta ideala!
Pentru mine, mama unei fetite topita dupa inghetata (alaturare intentionata), acest mic truc mi-a facut viata mult mai usoara!
Tot ce trebuie sa faceti este sa aveti la congelator banane curatate si rupte in doua, depozitate in pungi de congelator.
De fapt, eu le pun la congelator cand vad ca incep sa se maroneasca si asfel am grija sa nu mi se strice bananele in cos.
Cand copilita cere inghetata, scot o banana, pun peste o lingura de branza dulce, 2-3 smochine si dau in blender pana se face crema. Optional, presar peste si putina nuca.
Si gata inghetata super dulce si cremoasa!
branza dulce adica branza de vaci? sau?
wow, ce simplu. Ai incercat si cu banana coapta normal, nici verde nici rascoapta? as pune si eu acu 😀
Diana, da, branza proaspata de vaci. Dar aici e optional, poti folosi mascarpone sau smantana, sau sa sari de tot lactatele si sa lasi doar fructul 🙂
Strumfa, sper ca nu te-ai apucat de inghe la 12 noaptea 😛 :)) in rest, am folosit banana numai buna, nici verde, nici rascoapta. Aveam o gramada si am bagat o parte in congelator sa nu se strice
Cum adica presari peste? Ce fel de peste si cum il tai ca sa poti sa il presari?
Tu poti incerca linistit si cu pește :))) funny grammar nazi
Pana una alta, iata: PRESĂRÁ, presár, vb. I. Tranz. A împrăștia peste ceva, a arunca ici-colo câte puțină sare, făină, nisip etc.; p. gener. a împrăștia, a răspândi, a risipi. – Pre2 + săra.
Ideea era sa presari peste(=deasupra) si putina nuca!
Grozava reteta! Multumim!
Irina
Se mai poate combina si cu caspuni, piersici, obtinand o inghetata super sanatoasa.