In ultimele zile am fost cam bolnava (si daca eu recunosc ca am fost bolnava, inseamna ca a fost tare rau 😉 ) si am avut nevoie de multe antiinflamatoare. Iar cel mai bun antiinflamator natural de care stiu este turmericul, asa ca l-am pus cam in tot ce am gatit. Si l-am pus si in grisul cu lapte, comanda speciala, sosita din senin de la Natalia. Asa ca, banalul gris cu lapte a devenit un desert colorat si plin de ingrediente bune! 🙂
Ingrediente
1 ceasca de gris
4 cesti de lapte
1/4 pastaie de vanilie
1/2 lingurita turmeric (eu il folosesc pe acesta – este si foarte bun, iar recipientul practic ma ajuta sa il adaug rapid la orice mancare)
1 lingura de ulei de cocos (acesta)
2 linguri mari de miere
fructe de padure (congelate)
Am pus laptele si grisul la fiert la foc mic, impreuna cu vanilia si turmericul. Am amestecat ocazional pana s-a incalzit laptele si a inceput sa se umfle grisul, la final schimband lingura de lemn cu un tel, pentru a ma asigura ca nu raman cocoloase si a da o consistenta cremoasa amestecului.
Cand s-a fiert grisul, am luat de pe foc si am scos pastaia de vanilie. Am lasat-o sa se raceasca putin, apoi am curatat-o de samburi si am pus samburi inapoi. Tot atunci am pus si uleiul de cocos si am amestecat bine compozitia. Am mai asteptat sa se raceasca putin si atunci am indulcit cu mierea, am amestecat bine si am turnat in boluri.
Am pus deasupra fructe de padure si inca putina miere.
A fost un desert rapid si delicios! 🙂
[…] […]