0
15 In Copii/ Diverse

Cum își găsesc copiii drumul? – eveniment sustinut de Oana Moraru la Timisoara

 

Dragii mei, ma bucur  sa va anunt ca la finalul lunii va avea loc la Timisoara un seminar sustinut de Oana Moraru. Evenimentul va fi bazat pe intrebarile celor prezenti in sala, avand urmatoarele teme:
Cum se construiesc motivațiile adevărate, nevoia de a afla și bucuria de a face lucruri importante în viață? 

Cum observ, aflu și onorez particularitățile copilului meu? Cum evaluez cine e copilul meu și încotro se îndreaptă el? Ce pot face eu, ca părinte, și ce pot face profesorii pentru devenirea lui? 

Cum suplinesc acasă ce nu reușește școala? Ca profesor, cum sprijin o generație de copii, uneori, insuficient susținută de familie?


Mai multe detalii despre eveniment gasiti AICI si tot acolo gasiti formularul de inscriere pentru participarea la seminar. Locurile sunt limitate!
*o optiune foarte interesanta mi se pare posibilitatea participarii gratuite a unui dascal, daca 4 parinti din clasa sa participa la seminar.


Sunt sigura ca si voi va bucurati de acest anunt! Dar mai am o veste buna pentru voi: organizatorii evenimentului vor oferi doua invitatii la eveniment cititorilor mei.
Asadar, daca doriti sa castigati una din aceste invitatii, va rog sa lasati un comentariu sub acest articol, in care sa raspundeti la intrebarea:

Ce intrebare i-ati pune Oanei Moraru la eveniment? Ce va framanta in legatura cu educatia copilului vostru? 

Concursul se incheie miercuri, 11 aprilie. Castigatorii vor fi alesi prin tragere la sorti cu random.org  pe 12 aprilie. Deci nu uitati sa reveniti sa verificati daca nu sunteti printre castigatori.

Mult succes!

 

Castigatoarele concursului sunt: PETREAN FLOARE si IOANA SZEDERYESI. Va rog sa imi scrieti pe ama@amanicolae.ro pentru detalii suplimentare.

 

You Might Also Like

15 Comments

 • Reply
  Andreea Maria Russ
  05/04/2018 at 06:43

  Metode de conectare cu copii/ cum stii ca il îndrepți pe copil spre indeplinirea visurilor

 • Reply
  Alina Bartan
  05/04/2018 at 07:23

  Cum stimulam/incurajam interesele/abilitatile copiilor

 • Reply
  Ioana Szederyesi
  05/04/2018 at 09:15

  Cum ar trebui să fie un băiat de 11 ani. Recunoașterea statului de părinte de către copil.

 • Reply
  Andreea Roxana
  05/04/2018 at 10:20

  Cum imi pot ajuta cel mai bine sa se adapteze la sistemul scolar din Romania dar in acelasi timp sa nu ii strivesc visele, imaginatia, creativitatea?

 • Reply
  Mihaela Ienea
  05/04/2018 at 12:19

  In ce mod ne putem da seama daca unui copil i s-ar potrivi o metoda alternativa de predare(waldorf, montessori), in detrimentul celei clasice?

 • Reply
  Cornelia- Delia
  06/04/2018 at 12:50

  Buna ziua!
  Intrebarea mea este: ce optiuni are un copil ajuns in pragul examenului de admitere la liceu, daca matematica este pentru el, un obiect de studiu destul de greu acesibil si din pacate, obligatoriu la examenul de admitere. Teama ca nu va reusi il face sa se gandeasca la a abandona prezentarea la examen, ceea ce inseamna practic,
  sa renunte a urma liceul. Ori asta, stiti ca i-ar inchide multe optiuni de realizare in viata. La celelalte obiecte de studiu, copilul are rezultatul bune, literatura, desenul, limbile staine, fiind printre cele la care este bine dotat. In afara de meditatii, daca acestea nu il ajuta atat ca ar trebui, ce optiuni at putea avea? Nu neg importanta matematicii in general, si ca obiect de studiu la scoala. Dar drumul in viata, al unui copil, poate al multora, poate fi drastic inchis, din cauza obligativitatii acestea la examenul de admitete in liceu. Eu cred ca ar trebui reconsiderat sistemul, astfel incat matematica sa fie optionala la ex. de admitere in liceu, existand alternativa cu un alt obiect de studiu. E pacat, ca drumul in viata al copilului, viitorul adult, sa poata fi blocat, chiar in mod dramatic. Copilului ii place sa invete si cu siguranta nu si-ar alege o profesie in care matematica sa aiba o aplicabilitate concreta.

 • Reply
  Miruna Olajos
  06/04/2018 at 18:09

  Cum educ un copil cu personalitate puternica, fara pedepse?

 • Reply
  Monica
  09/04/2018 at 16:49

  Despre ordonarea mintii/selectia informatiei in cadrul sistemului scolar

 • Reply
  Mihaela
  09/04/2018 at 17:52

  As intreba-o: cum sa imi educ copilul sa fie corect si cu respect fata de ceilalti, cand in jur vede doar nedreptati ?

 • Reply
  Deac Andreia Marinela
  09/04/2018 at 20:24

  Bebelina mea inca e mica, 1an si 4 luni, nu m-am gandit inca la cum o voi motiva in viata, cum o voi face sa isi urmeze visele dar in acelasi timp sa isi dea seama daca merita urmat sau nu, desi clar ar trebui sa ma gandesc, acest eveniment mi-a “deschis” mintea. Multumesc!

 • Reply
  Cami V
  10/04/2018 at 10:41

  Eu am doi copii: unul plictisit din nastere, ce are constant nevoie de motivare din exterior (adica sa traaaagi de el la orice) si celalalt total opus. Asa ca temele propuse pentru dialog mi se par foarte interesante.

 • Reply
  Pârvulescu Maria
  10/04/2018 at 21:24

  Cum stii ca il indrepti catre maximizarea talentului lui? Cum ii descoperi talentele?

 • Reply
  Laura
  11/04/2018 at 06:10

  Cum ii ridic moralul unui copil care este agresat verbal de alti copii/cum ajut un copil care este victima bullying-ului.

 • Reply
  Petrean Floare
  11/04/2018 at 10:51

  Cum cresc stima de sine a copilului? Cum îl “motivez” sa nu renunțe atunci când întâmpina un eșec?

 • Reply
  Muntean Melania
  11/04/2018 at 11:35

  Cum pot sa cresc un copil echilibrat cu incredere in el ?

 • Leave a Reply