017 
 Iata o varianta usoara de a pregati oua la cuptor, o reteta care merge de minune si la cei mici pentru ca nu e nevoie nici macar de un strop de ulei.

Implicati copiii in aceasta reteta – lasati-i pe ei sa faca „cuibul” de spuma al oului cu palmutele, sa puna singur galbenusul in cuib si mai ales, lasati la final sa savureze rupand cu degetelele norisorii pufosi.

010 
 Ingredientele sunt evidente: doar oua 🙂

Pentru un plus de savoare, puteti adauga putina branza in spuma, data pe o razatoare fina pentru a ramane usoara. Topita in albus va fi irezistibila!

Asadar, separati oul.

Albusurile le bateti intr-o spuma tare (cam 2-3 minute cu mixerul) si le formati in cuiburi intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Dati la cuptor pentru 2-3 minute, scoateti si adaugati in mijloc galbenusurile.

Puneti la cuptor pentru alte cateva minute….si gata micul dejun!:)