Iata o varianta usoara de a pregati oua la cuptor, o reteta care merge de minune si la cei mici pentru ca nu e nevoie nici macar de un strop de ulei.
Implicati copiii in aceasta reteta – lasati-i pe ei sa faca „cuibul” de spuma al oului cu palmutele, sa puna singur galbenusul in cuib si mai ales, lasati la final sa savureze rupand cu degetelele norisorii pufosi.
Ingredientele sunt evidente: doar oua 🙂
Pentru un plus de savoare, puteti adauga putina branza in spuma, data pe o razatoare fina pentru a ramane usoara. Topita in albus va fi irezistibila!
Asadar, separati oul.
Albusurile le bateti intr-o spuma tare (cam 2-3 minute cu mixerul) si le formati in cuiburi intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Dati la cuptor pentru 2-3 minute, scoateti si adaugati in mijloc galbenusurile.
Puneti la cuptor pentru alte cateva minute….si gata micul dejun!:)
simpatica reteta!
Super interesanta ideea !!!
foarte fain ptr copii, dar nu numai!!
Ce fel de brânză se folosește? Brânză de vaci dulce? Mulțumesc!
Minunata reteta:)!!! Va trebui sa ne apucam de treaba, bineinteles in parteneriat cu Andrada(ajutorul meu bucatar):)!!!!Pupici
Mihaela eu am vazut-o facuta mai ales cu Gruyere, deci eu as merge mai mult pe branze maturate (gen parmezan)
Foarte draguta reteta!
Am vazut eu in poze niste manute dibace care si-au luat rolul in serios in bucatarie :)), ce dragalas e!
da, da, am asistenta de nadejde :))
Beautiful!
interesanta reteta!!!si de foarte mare efect!!
Ce mistoooo arata, super idee! 🙂
Pupici