0
12 In Uncategorized

Cuiburi de oua – Nid d’oeuf

017 
 Iata o varianta usoara de a pregati oua la cuptor, o reteta care merge de minune si la cei mici pentru ca nu e nevoie nici macar de un strop de ulei.

Implicati copiii in aceasta reteta – lasati-i pe ei sa faca “cuibul” de spuma al oului cu palmutele, sa puna singur galbenusul in cuib si mai ales, lasati la final sa savureze rupand cu degetelele norisorii pufosi.

010 
 Ingredientele sunt evidente: doar oua 🙂

Pentru un plus de savoare, puteti adauga putina branza in spuma, data pe o razatoare fina pentru a ramane usoara. Topita in albus va fi irezistibila!

Asadar, separati oul.

Albusurile le bateti intr-o spuma tare (cam 2-3 minute cu mixerul) si le formati in cuiburi intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Dati la cuptor pentru 2-3 minute, scoateti si adaugati in mijloc galbenusurile.

Puneti la cuptor pentru alte cateva minute….si gata micul dejun!:)

You Might Also Like

12 Comments

  • Reply
    pansy
    14/05/2012 at 21:18

    simpatica reteta!

  • Reply
    catkitchen
    15/05/2012 at 11:39

    Super interesanta ideea !!!

  • Reply
    Simona
    15/05/2012 at 17:30

    foarte fain ptr copii, dar nu numai!!

  • Reply
    Mihaela Nistor
    16/05/2012 at 10:57

    Ce fel de brânză se folosește? Brânză de vaci dulce? Mulțumesc!

  • Reply
    Mare Maria
    16/05/2012 at 17:25

    Minunata reteta:)!!! Va trebui sa ne apucam de treaba, bineinteles in parteneriat cu Andrada(ajutorul meu bucatar):)!!!!Pupici

  • Reply
    ama
    17/05/2012 at 04:44

    Mihaela eu am vazut-o facuta mai ales cu Gruyere, deci eu as merge mai mult pe branze maturate (gen parmezan)

  • Reply
    Fab Chef
    19/05/2012 at 19:34

    Foarte draguta reteta!

  • Reply
    Petreceri copii
    20/05/2012 at 09:42

    Am vazut eu in poze niste manute dibace care si-au luat rolul in serios in bucatarie :)), ce dragalas e!

  • Reply
    ama
    21/05/2012 at 05:58

    da, da, am asistenta de nadejde :))

  • Reply
    Toby Corn
    06/06/2012 at 12:01

    Beautiful!

  • Reply
    Liliana Toma
    04/03/2013 at 08:01

    interesanta reteta!!!si de foarte mare efect!!

  • Reply
    Delicious Flavours
    14/05/2013 at 07:44

    Ce mistoooo arata, super idee! 🙂
    Pupici

  • Leave a Reply