Desi deloc sofisticat sau aratos, acest desert este perfect pentru zilele din timpul saptamanii cand anu aveti timp de chestii complicate. Se face usor si repede si este plin-plin de fructe.
Ingrediente Crumble de mere cu fulgi de migdale
Umplutura
6 mere potrivite
aprox. 400 ml apa sau suc de portocale (eu am pus sucul de la doua portocale si restul am completat cu apa)
1 lingurita extract de vanilie
1/2 lingurita scortisoara
Crusta
100 gr fulgi de ovaz
50 gr fulgi de cocos
1/2 lingurita scortisoara
1 lingurita extract de vanilie
3 linguri de zahar
3 lnguri ulei (vegetal sau de ulei de cocos)
3 linguri fulgi de migdale
Curatati merele si taiati-le felii. Puneti-le intr-o tigaie cu toate ingredientele umpluturii si tinti-le pe foc aproximativ 10 minute, pana cand se inmoaie merele.
Turnati merele intr-o forma de copt.
Amestecul de crusta (mai putin fulgii de migdale!) trebuie maruntit cu un robot de bucatarie. Se amesteca uleiul si esenta de vanilie si se pune peste mere. Se presara fulgii de migdale.
Se pune vasul la cuptor pentru aproximativ 30 de minute sau pana cand crusta se rumeneste frumos.
Se serveste cu iaurt (sau inghetata 🙂 ). Eu am amestecat putina miere si vanilie in iaurt.