crumble cu mere si migdale

Desi deloc sofisticat sau aratos, acest desert este perfect pentru zilele din timpul saptamanii cand anu aveti timp de chestii complicate. Se face usor si repede si este plin-plin de fructe.

Ingrediente Crumble de mere cu fulgi de migdale

Umplutura
6 mere potrivite
aprox. 400 ml apa sau suc de portocale (eu am pus sucul de la doua portocale si restul am completat cu apa)
1 lingurita extract de vanilie
1/2 lingurita scortisoara

Crusta
100 gr fulgi de ovaz
50 gr fulgi de cocos
1/2 lingurita scortisoara
1 lingurita extract de vanilie
3 linguri de zahar
3 lnguri ulei (vegetal sau de ulei de cocos)
3 linguri fulgi de migdale

 

Curatati merele si taiati-le felii. Puneti-le intr-o tigaie cu toate ingredientele umpluturii si tinti-le pe foc aproximativ 10 minute, pana cand se inmoaie merele.

Turnati merele intr-o forma de copt.

Amestecul de crusta (mai putin fulgii de migdale!) trebuie maruntit cu un robot de bucatarie. Se amesteca uleiul si esenta de vanilie si se pune peste mere. Se presara fulgii de migdale.
Se pune vasul la cuptor pentru aproximativ 30 de minute sau pana cand crusta se rumeneste frumos.

Se serveste cu iaurt (sau inghetata 🙂 ). Eu am amestecat putina miere si vanilie in iaurt.

crumble cu mere si migdale


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Retete

Saratele cu maia, ulei de masline si oregano

Ma gandeam zilele trecute la descoperirile anului 2017 – de la aplicatii pe telefon si pana la mancare. Iar descoperirea produselor de pe mediteranea.ro este cu siguranta undeva in top. Chiar daca in acest an Citește mai mult…

Retete

Chec cu portocala si ciocolata

    Ingrediente 3 oua praf de sare 150 gr zahar 200 gr faina + 2 linguri 1 plic praf de copt sucul de la o portocala 3 linguri de cacao + 3 linguri apa Citește mai mult…

Retete

Crema dulce cu spirulina

Azi vreau sa va arat un preparat simplu, o idee de cum puteti si voi sa va adaugati in meniul zilnic super-alimente. Vreau sa va incurajez sa va folositi imaginatia cand va preparati gustari si Citește mai mult…