Se toaca fin o ceapa si se da prin razatoare un morcov mare. Se caleste si se stinge cu apa calduta. Se adauga fasolea verde (aproximativ 500 grame) si se lasa sa fiarba putin – daca folositi fasole verde congelata ciorba e ca si gata.
Se dizolva 2 linguri de faina in 100 grame de ciorba fierbinte si se toarna amestecul inapoi in ciorba amestecand bine.
Se ia un fir de carnati de casa, afumati asa cum se cuvine. Se taie bucatele de 2 centimetri si se adauga in ciorba. Se lasa sa fiarba un pic si se adauga marar din plin.
Se serveste fierbinte cu paine proaspata si smantana dupa gust.
Ama , am facut ciorba asta acum doua zile, a iesit minunata, multumesc pentru reteta 🙂
@Adriana – ma bucur mult ca ti-a placut 🙂
Tocmai am stins focul la ciorbita asta…hmmm, ce buna e!! Multumesc pt reteta. Astept parerea sotului…e incantat de fasole verde!! :)) Mie imi place mult cu a iesit. :))
Ma bucur mult ca ti-a placut Livia 😉 si sper ca i-a placut la fel de mult si sotului tau 😉
Ah, super incantat! Intrebarea daca mai avem fasole verde spune tot :)).
@ Livia – ma bucur mult :)) intrebarea este intra-devar o garantie :))
deci asa o pofta mi-i acuma mai ales ca vazui carnatii de casa … e una din preferatele mele oricum 🙂