Ador cartofii! Si tocmai pentru ca ii foloseam in exces, am facut regula sa ii gatesc doar in weekend si sa las loc si altor garnituri in timpul saptamanii.
Iar aceasta regula ma face sa astept cu si mai mare nerabdare weekendul si sa ma gandesc, ca un veritabil pofticios, cum sa ii gatesc sa fie si mai buni.
Iata o varianta care mi-a placut tare mult, o combinatie usoara de cartofi cu lamaie si ierburi aromatice si – desigur, ca doar nu putea lipsi tocmai el! – mult usturoi. 🙂
Cartofi cu lamaie si ierburi aromatice
Ingrediente
1 kg cartofi rosii
zeama de la o jumatate de lamaie
1/2 lingurita sare
1/2 jumatate lingurita piper
1 lingura de verdeturi aromate (care sa contina oregano, rozmarin si cimbru)
3-4 catei de usturoi
ulei
Curatati cartofii si taiati-i in cubulete.
Apoi ii fierbeti scurt, pentru maxim 5 minute, in putina apa cu sare.
Strecurati-i si lasati-i sa se raceasca putin. Amestecati apoi bine cu zeama de lamaie, astfel incat sa se absoarba cat mai bine si uniform in cartofi. Adaugati apoi restul condimentelor, adica sarea, piperul, ierburile aromatice si usturoiul dat pe razatoarea fina.
Pregatiti o tava mare, tapetata cu hartie de copt si rasturnati cartofii condimentati in tava. Asigurati-va ca ii intindeti bine, sa fie cat mai aerisiti, sa se poata rumeni in voie.
Stropiti cartofii cu putin ulei si coaceti la cuptorul incins pentru aproximativ o ora sau pana sunt frumosi si rumeniti.
Pofta mare!
Buna, Ama,
Sa-i scuipam de deochi pe cartofi, zic! O intrebare scurta am: cat de incins sa fie cuptorul? Cate grade, mai exact? Intreb, pentru ca arata atat de bine cartofii tai si vreau ca ai mei sa iasa la fel!!! De fiecare data cand fac cartofi la cuptor, fie ii las prea putin (30min), fie temperatura nu e suficient de mare (180grade C). Multam, multam! Stiu, intrebare de om nepriceput, dar daca asta ma ajuta sa fac cartofi gigea, primesc! 🙂
Ana, din pacate eu nu am cuptor cu grade. Am o vechitura cu trei flacari pe el :))
La cartofii astia – care au fost tratati termic inainte – eu pun flacara mare si ii tin pana sunt gata (moi si rumeni) 🙂