cartofi cu lamaie si ierburi aromatice

Ador cartofii! Si tocmai pentru ca ii foloseam in exces, am facut regula sa ii gatesc doar in weekend si sa las loc si altor garnituri in timpul saptamanii.
Iar aceasta regula ma face sa astept cu si mai mare nerabdare weekendul si sa ma gandesc, ca un veritabil pofticios, cum sa ii gatesc sa fie si mai buni.
Iata o varianta care mi-a placut tare mult, o combinatie usoara de cartofi cu lamaie si ierburi aromatice si – desigur, ca doar nu putea lipsi tocmai el! – mult usturoi. 🙂

Cartofi cu lamaie si ierburi aromatice
Ingrediente 
1 kg cartofi rosii
zeama de la o jumatate de lamaie
1/2 lingurita sare
1/2 jumatate lingurita piper
1 lingura de verdeturi aromate (care sa contina oregano, rozmarin si cimbru)
3-4 catei de usturoi
ulei

cartofi cu lamaie si ierburi aromatice

 

Curatati cartofii si taiati-i in cubulete.

Apoi ii fierbeti scurt, pentru maxim 5 minute, in putina apa cu sare.

Strecurati-i si lasati-i sa se raceasca putin. Amestecati apoi bine cu zeama de lamaie, astfel incat sa se absoarba cat mai bine si uniform in cartofi. Adaugati apoi restul condimentelor, adica sarea, piperul, ierburile aromatice si usturoiul dat pe razatoarea fina.

Pregatiti o tava mare, tapetata cu hartie de copt si rasturnati cartofii condimentati in tava. Asigurati-va ca ii intindeti bine, sa fie cat mai aerisiti, sa se poata rumeni in voie.

Stropiti cartofii cu putin ulei si coaceti la cuptorul incins pentru aproximativ o ora sau pana sunt frumosi si rumeniti.

Pofta mare!