cartofi cu lamaie si ierburi aromatice

Ador cartofii! Si tocmai pentru ca ii foloseam in exces, am facut regula sa ii gatesc doar in weekend si sa las loc si altor garnituri in timpul saptamanii.
Iar aceasta regula ma face sa astept cu si mai mare nerabdare weekendul si sa ma gandesc, ca un veritabil pofticios, cum sa ii gatesc sa fie si mai buni.
Iata o varianta care mi-a placut tare mult, o combinatie usoara de cartofi cu lamaie si ierburi aromatice si – desigur, ca doar nu putea lipsi tocmai el! – mult usturoi. 🙂

Cartofi cu lamaie si ierburi aromatice
Ingrediente 
1 kg cartofi rosii
zeama de la o jumatate de lamaie
1/2 lingurita sare
1/2 jumatate lingurita piper
1 lingura de verdeturi aromate (care sa contina oregano, rozmarin si cimbru)
3-4 catei de usturoi
ulei

cartofi cu lamaie si ierburi aromatice

 

Curatati cartofii si taiati-i in cubulete.

Apoi ii fierbeti scurt, pentru maxim 5 minute, in putina apa cu sare.

Strecurati-i si lasati-i sa se raceasca putin. Amestecati apoi bine cu zeama de lamaie, astfel incat sa se absoarba cat mai bine si uniform in cartofi. Adaugati apoi restul condimentelor, adica sarea, piperul, ierburile aromatice si usturoiul dat pe razatoarea fina.

Pregatiti o tava mare, tapetata cu hartie de copt si rasturnati cartofii condimentati in tava. Asigurati-va ca ii intindeti bine, sa fie cat mai aerisiti, sa se poata rumeni in voie.

Stropiti cartofii cu putin ulei si coaceti la cuptorul incins pentru aproximativ o ora sau pana sunt frumosi si rumeniti.

Pofta mare!


2 Comments

Ana · 25/02/2016 la 20:42

Buna, Ama,
Sa-i scuipam de deochi pe cartofi, zic! O intrebare scurta am: cat de incins sa fie cuptorul? Cate grade, mai exact? Intreb, pentru ca arata atat de bine cartofii tai si vreau ca ai mei sa iasa la fel!!! De fiecare data cand fac cartofi la cuptor, fie ii las prea putin (30min), fie temperatura nu e suficient de mare (180grade C). Multam, multam! Stiu, intrebare de om nepriceput, dar daca asta ma ajuta sa fac cartofi gigea, primesc! 🙂

    amanicolae · 28/02/2016 la 20:43

    Ana, din pacate eu nu am cuptor cu grade. Am o vechitura cu trei flacari pe el :))
    La cartofii astia – care au fost tratati termic inainte – eu pun flacara mare si ii tin pana sunt gata (moi si rumeni) 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Retete

Saratele cu maia, ulei de masline si oregano

Ma gandeam zilele trecute la descoperirile anului 2017 – de la aplicatii pe telefon si pana la mancare. Iar descoperirea produselor de pe mediteranea.ro este cu siguranta undeva in top. Chiar daca in acest an Citește mai mult…

Retete

Chec cu portocala si ciocolata

    Ingrediente 3 oua praf de sare 150 gr zahar 200 gr faina + 2 linguri 1 plic praf de copt sucul de la o portocala 3 linguri de cacao + 3 linguri apa Citește mai mult…

Retete

Crema dulce cu spirulina

Azi vreau sa va arat un preparat simplu, o idee de cum puteti si voi sa va adaugati in meniul zilnic super-alimente. Vreau sa va incurajez sa va folositi imaginatia cand va preparati gustari si Citește mai mult…