Uneori simt nevoia sa experimentez in bucatarie, nu pentru ca sunt satula de retetele obisnuite ci pentru ca incerc prin mancare sa descopar culturi noi. Un exemplu puternic este aceasta reteta greceasca, pentru o supa cu ou si lamaie – este neobisnuita pentru bucataria romaneasca a supelor si ciorbelor cu o abundenta de ingrediente si este si o experienta interesanta din punct de vedere al gustului.

Avgolemono este o supa cremoasa si acrisoara, usoara si simpla.

Iata cum se prepara.

Un piept de pui taiat cubulete il fierbeti in aproximativ 2 litri de apa.

Separat fierbeti 50 g de orez cu bobul lung. Cand supa este gata, adaugati in ea orezul scurs. Condimentati cu sare si piper.

Amestecati 3 galbenusuri de ou intr-un bol si adaugati zeama de la 1 lamaie, amestecand energic si continuu pana cand obtineti o compozitie cremoasa. Adaugati una cate una cateva linguri de supa.

Luati supa de pe foc si incet adaugati compozitia de ou si lamaie, amestecand mereu pana cand supa prinde o culoare galbena apetisanta. Mare atentie la aceasta operatie pentru ca lamaia sa nu strice compozitia supei!

Adaugati patrunjel verde si, dupa gust, mai multa zeama de lamaie.