IMG_9572

Continui mica mea provocare de a gati cat mai multe retete din cartea de bucate scrisa de Radu Anton Roman cu o reteta de mei.

Imi pare nespus de rau – dar foarte rau! – ca am pierdut obiceiul de a consuma mei. Este atat de sanatos si de gustos! Si vina ne apartine doar noua pentru ca….nu stim sa il gatim!
Si pe acest blog exista o singura reteta de pasta de mei si aceea foarte veche. Drept sa va spun, pana de curand nici nu mai aveam mei in casa.

Initial l-am luat pentru Natalia. Iar ea il adora!!!
Si va recomand cu caldura sa inlocuiti cerealele pentru bebelusi din comert cu altele precum meiul. Sunt infinit mai sanatoase si mai „curate”.

Dar sa revenim la reteta noastra. Dupa cum va spuneam, meiul a revenit in bucataria mea si daca pentru Natalia il gatesc cu usurinta, pentru noi nu prea aveam idei. Si atunci am gasit si reteta lui Radu Anton Roman si cand am vazut cat e de simpla a fost musai sa o pun in aplicare.

Iata ingredientele, cum sunt date de autor

1 ceasca de mei (gasiti mei aici)
1 litru supa de legume
1 pumn de salvie (eu am folosit cam 2 lingurite salvie uscata)
1 ceapa
1 lingura ulei
1 lingurita chimen
3 linguri smantana (acum in post o puteti sari, merge perfect si fara!)
sare, piper, boia

Se pune la fiert meiul in supa si inca o ceasca de apa – eu am facut supa intr-un vas de 1.8. Luati aminte ca meiul se va umfla.

Se caleste putin ceapa. Un pas optional as spune eu, mai ales daca vreti sa dati din supa si copilului.
Se adauga la supa ceapa, salvia, chimenul, sarea, piperul si boiaua.

Cam intr-o jumatate de ora, cand a fiert meiul, se ia de pe foc, se drege cu smantana si se presara patrunjelul.

IMG_9578

Cum spune si Radu Anton Roman – este o „fiertura deasa si arhaica”, rapid de preparat, gustoasa si satioasa. De e si pacat sa nu cumparati si voi mei! 🙂


10 Comments

My Little Space · 01/03/2012 la 07:49

what a beautiful serving. I would love to join you for this.
Hope you're having a lovely day.
Kristy

johanna · 01/03/2012 la 12:18

Bun, bun, venita la fix reteta.Am mei si nu stiam cum sa-l mai gatesc.

ama · 02/03/2012 la 06:39

My Little place thank you very much. I wish you a great weekend!

Johanna ma bucur mult 🙂 sper sa iti placa!

The Wandering Oltean · 03/03/2012 la 18:47

Arata imbietor :). Nu am mincat niciodata mei.

ama · 04/03/2012 la 07:24

The Wandering Oltean – nu stii ce pierzi 🙂

Bunatati de Poveste · 05/03/2012 la 10:59

uau..nici eu nu am mancat niciodata ! 🙂

Ilinca · 05/03/2012 la 18:27

Trebuie sa recunosc ca habar n-aveam ce e ala mei 🙂 O sa incerc si eu de curiozitate! Multumesc frumos de reteta

ama · 06/03/2012 la 06:44

Bunatati, Ilinca – acum aveti si doua retete, deci trebuie neaparat sa incercati 😉

Ana · 26/01/2016 la 07:48

Buna. Foarte apetisanta reteta. Spune-mi, te rog, cum preparam supa de legume pe care o punem in zeama de mei? Fierbem intai legumele separat cu apa?

    amanicolae · 27/01/2016 la 13:06

    Da. Supa de legume poti sa o faci si sa o congelezi si sa o folosesti la astfel de retete sau tocanite

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Retete

Supa de peste cu lapte de cocos

Am doi copii care ar manca zi-lumina doar supa de pui cu taitei. Banuiesc (sper!) ca sunt multi la fel. De aceea incerc din cand in cand sa ies din zona de confort si sa Citește mai mult…

Uncategorized

5 produse “must-have” din trusa de machiaj a unei mame

  Dragile mele mame, va cred ca sunteti obosite. Si eu sunt, de obicei nu am timp la dispozitie pentru mine si consider o zi norocoasa cand pot sa imi fac toate tabieturile de dimineata Citește mai mult…

Uncategorized

Experiment cu sclipici – cum explicam copiilor de ce e important sa se spele pe maini +Concurs

Una din cele mai frecvente fraze pe care le rostesc zi de zi de cand sunt mama este: “Spala-te pe maini!”, cu variatiunile: “Te-ai spalat pe maini?”, “Sigur? Cu sapun?”, “Ia sa vad mainile”, si Citește mai mult…