0
8 In Uncategorized

Tort cu nuca, ciocolata si portocale


Acest tort, rapid si usor de facut, m-a cucerit prin aroma lui bogata si aluatul bine umezit de suc de portocale. In timp ce il mancam, il comparam cu o savarina cu alune si ciocolata 🙂

Ingrediente 

Pentru aluat 
125 gr faina
100 gr zahar
1/2 pliculet praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
1/4 lingurita sare
coaja de portocala
esenta de vanilie
2 oua mari
120 ml smantana
50 gr nuca maruntita
50 gr ciocolata maruntita
100 gr unt

Pentru sirop: 60 ml suc proaspat de portocale si 1 lingura de zahar

Pentru glazura: 50 ml smantana si 50 gr ciocolata

Amestecati faina cu praful de copt, bicarbonatul, saream zaharul si coaja de portocala.

Intr-un vas separat, amestecati ouale cu smantana si vanilia.

Apoi amestecati compozitia de faina cu alunele si ciocolata. Integrati untul si apoi amestecul de oua si smantana.
Puneti aluatul obtinut intr-o tava tapetata cu hartie de copt si apoi in cuptorul preincalzit la 180 de grade. Coaceti prajitura pentru aproximativ 45 de minute.
*eu am folosit o forma rotunda de 24 cm diametru

Pentru sirop amestecati zaharul cu sucul de portocale pe foc, pana se dizolva. Insiropati cu o pensula aluatul, pana ati folosit tot siropul.

La final, topiti ciocolata in bain-marie impreuna cu smantana si intindeti ciocolata peste prajitura. Optional puteti sa decorati cu nuci sau alune sfaramate.

You Might Also Like

8 Comments

  • Reply
    turbo
    17/02/2014 at 14:26

    arata super bine. ciocolata si nuca cea mai buna combinatie

  • Reply
    Maria
    18/02/2014 at 09:08

    Portocola, vanilie, ciocolata, nuca…. cred ca e delicios !

  • Reply
    Ana-Maria
    18/02/2014 at 12:20

    Ama, pentru cate persoane mi-ar ajunge tortul?

  • Reply
    Anca
    19/02/2014 at 18:07

    Spune-mi,te rog, ce fel de smantana si ciocolata ai folosit. Merci.

  • Reply
    ama
    04/03/2014 at 07:56

    Smantana normala, acra (nu dulce, la cutie!). Cicolata cred ca Milka 😀

  • Reply
    Viorica
    04/03/2014 at 13:23

    Spuneti-mi cind ungem siropul?…in timp ce se coace sau dupa ce scoatem din cuptor

  • Reply
    ama
    04/03/2014 at 13:38

    dupa ce se raceste aluatul copt 😉

  • Reply
    ama
    04/03/2014 at 13:40

    Ana-Maria, nu stiu exact 🙂 adica ce se vinde la cofetarie ca tort de 10 persoane, mie mi se pare de 6, si alea cam nesatule :)) Totusi as zice un 10-12 persoane aici.

  • Leave a Reply