Va povesteam la inceputul anului despre rezolutia mea, pe 10 saptamani, de a introduce obiceiuri alimentare sanatoase in familia noastra. Iar unul dintre puncte se referea la a consuma, cel putin o data pe saptamana, organe de animale.



Organele de animale par neglijate daca te uiti prin galantarele magazinelor. Lumea nu le cauta si nu le cumpara. Dar, crescand la bunici, am avut norocul sa mananc tot animalul si de multe ori partile mai gustoase mi se par cele care nu sunt prezente in general. Precum oasele pentru supe sau organele.

Aceaste ingrediente sunt pe nedrept neglijate.
Inima de porc, de exemplu, este o sursa uluitor de bogata de coenzima Q10 (esentiala pentru productia de energie), dar mai contine si mult fier, zinc, seleniu si complexul de vitamine B.
Si pentru ca nu prea are cautare, este de obicei si mult mai ieftina decat carnea aceluiasi animal.

(puteti citi si articolul meu despre Mancarea sanatoasa ieftina)

Ingrediente 

o inima de porc
1 ceapa
2 morcovi
1/2 ardei capia
2-3 catei de usturoi
sare si piper

Inima se taie la jumatate si se elimina eventualele cheaguri de sange. Apoi se lasa in apa cateva ore, tocmai pentru a o spala bine de sange.

Intr-o tigaie, am calit putin ceapa cu morcovii si ardeii. Am adaugat apoi inima taiata cubulete si am lasat-o putin pe foc, cat sa isi schimbe usor culoarea, dupa care am stins cu apa si am lasat-o sa fiarba la foc mic cam 2-3 ore.
*daca e nevoie, mai completati cu apa, dar doar cate putin, ca la final sa aveti un sos scazut si cremos
** puteti face reteta si in slow cooker

Cand inima s-a gatit bine, veti fi uimit de textura ei! Adaugati patrunjel verde si serviti cu cartofi sau paste.

Pofta mare! 🙂


3 Comments

Aurica · 26/02/2014 la 14:04

o reteta perfecta pentru o seara placuta si linistita, imi place cum a iesit si abia astept sa gust acest apetit culinar minunat 🙂

chiril baciu · 02/12/2014 la 13:19

cind pun cateii de usturoi ?

ama · 02/12/2014 la 13:30

deodata cu ceapa sau mai tarziu, doar la fiert. in functie de preferinte:)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Retete

Supa de peste cu lapte de cocos

Am doi copii care ar manca zi-lumina doar supa de pui cu taitei. Banuiesc (sper!) ca sunt multi la fel. De aceea incerc din cand in cand sa ies din zona de confort si sa Citește mai mult…

Uncategorized

5 produse “must-have” din trusa de machiaj a unei mame

  Dragile mele mame, va cred ca sunteti obosite. Si eu sunt, de obicei nu am timp la dispozitie pentru mine si consider o zi norocoasa cand pot sa imi fac toate tabieturile de dimineata Citește mai mult…

Uncategorized

Experiment cu sclipici – cum explicam copiilor de ce e important sa se spele pe maini +Concurs

Una din cele mai frecvente fraze pe care le rostesc zi de zi de cand sunt mama este: “Spala-te pe maini!”, cu variatiunile: “Te-ai spalat pe maini?”, “Sigur? Cu sapun?”, “Ia sa vad mainile”, si Citește mai mult…