IMG_9213

 

Va marturisesc ca mie imi plac tocanitele de toate soiurile. Sunt un fan al sosurilor, imi place sa inmoi painea in zeama aromata si densa de carne, legume si condimente.
Si mai stiu ca sunt multi carcotasi care nu considera o tocanita mare lucru. Ba nici nu o considera demna de a incarca paginile unui blog. Eu nu sunt de acord!

O friptura cere maiestrie. Dar de ce respectam mai mult carnea marinata/condimentata decat carnea care isi atrage aroma din fierberea impreuna cu alte ingrediente atent alese?
O friptura este in fond doar o friptura. Totul depinde de carne.
Dar o tocanita este mult mai mult de atat si pacat de numele ei atat de banal si deconsiderat. O tocanita inseamna sa nimeresti atat de multe ingrediente, sa aproximezi corect timpii de fierbere al fiecarui ingredient si sa potrivesti perfect condimentele. Sa nu mai spun ca doua tocanite pot diferi fundamental daca schimbam doar un ingredient, doar un condiment.

Eh, ce ziceti? Mai ramane o tocanita un fapt banal?

IMG_9209
Ingrediente
400 gr ciuperci
200 gr pasta tomate (rosii proaspete daca faceti reteta vara)
2 morcovi
1 ceapa
1-2 cartofi
100 gr fasole verde
100 gr masline
3/4 lingurita cimbru
1/4 lingurite piper
2-3 bucati piept de pui
300 ml supa de pui
1/2 lingurita sare
Caliti usor ceapa si carnea de pui si stingeti cu supa.

Adaugati apoi restul ingredientelor (mai putin pasta de tomate) si lasati sa fiarba la foc mic timp de aproximativ 1 ora. Inainte de final, adaugati pasta de tomate si mai lasati sa fiarba putin.

Serviti cu paste sau cu paine proaspata.


4 Comments

Blue_petal · 04/03/2012 la 14:01

Cum am vazut imaginea am spus ca trebuie sa incerc reteta.
A iesit delicioasa, nu am avut masline dat tot gustoasa este.
Toate preparatele arata exceptional, o sa mai incerc. Felicitari!

ama · 05/03/2012 la 06:11

Multumesc mult si ma bucur ca ti-a placut reteta!

Anonim · 25/01/2013 la 19:38

Delicioasa!!

Meniul Saptamanii - 9-15 octombrie - Ama Nicolae · 06/10/2017 la 13:38

[…] (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Cina Tocana frantuzeasca de legume Cartofi cu marar si morcovi Sufleu de zucchini Papricas de pui Pateu vegetarian cu fasole verde si […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Retete

Pasta de fasole cu rosii uscate la soare

Am fost racita in ultima saptamana, iar cand am o viroza – oricat de usoara – imi pierd aproape complet simtul mirosului si gustului. Dupa ce toata saptamana am ars cam tot ce am pus Citește mai mult…

Retete

Mic-dejun cu avocado, ou si ciuperci

Recunosc ca dimineata mancam pe fuga. Eu raman doar cu cafeaua, pregatind pe toata lumea pentru o noua zi. Dar dupa ce toate se linistesc, pregatesc cate un mic dejun tarziu care sa ne bucure Citește mai mult…

Retete

Supa de peste cu lapte de cocos

Am doi copii care ar manca zi-lumina doar supa de pui cu taitei. Banuiesc (sper!) ca sunt multi la fel. De aceea incerc din cand in cand sa ies din zona de confort si sa Citește mai mult…