0
11 In Uncategorized

Tarta cu ciocolata si ricotta

IMG_2634

Reteta aceasta este una traditional italiana si am gasit-o intr-o carte mai veche cu retete mediteraniene. Adevarul este ca nu am putut rezista la gandul de ciocolata si ricotta pufoasa, asa ca intr-o buna zi m-am pus pe treaba si a iesit o minunatie de desert bogat si savuros.

IMG_2613

Intrediente

pentru aluat
225 gr faina
30 gr cacao
60 gr zahar
115 gr unt
sirop de visine

pentru umplutura
2 galbenusuri
115 gr zahar
500 gr ricotta 
coaja rasa de la o lamaie
aprox 100 gr bucatele de ciocolata (chocolate chips)

IMG_2598

Incepeti prin a pregati aluatul de tarta – amestecati faina cu zahar si cacao. Adaugati untul si framantati pana obtineti un aluat faramicios. Pentru a lega aluatul adaugati putin cate putin sirop de visine, pana cand aveti un aluat compact si nelipicios.

IMG_2599

Intindeti cu sucitorul trei sferturi din aluat si puneti-l intr-o forma de tarta. Eu nu am avut si am folosit o forma rotunda de tort.
Forma cu aluatul o puneti la rece pentru 20 de minute.

IMG_2601

Intre timp pregatiti umplutura.
Amestecati ricotta cu celelalte ingrediente.

Din bucatica de luat ramasa puteti taia dupa voia inimii diferite forme cu care sa decorati tarta deasupra.

Turnati umplutura in aluatul racit, ornati si dati la cuptorul incins, la foc puternic pentru 15 minute. Dupa 15 minute scadeti flacara si mai lasati 35-40 de minute.

IMG_2630

In reteta se spune sa o consumati la temperatura camerei, doar ca eu nu am mai avut rabdare si taiat-o calda si mi s-a parut tare gustoasa cu ciocolata calda si topita prin branza aromata.

IMG_2633


You Might Also Like

11 Comments

  • Reply
    Andreea Alina
    05/01/2011 at 09:52

    Yam yam ce buna trebuie sa fie.. arata foarte dragut!

  • Reply
    Anonim
    05/01/2011 at 14:35

    super idee..o sa o incerc si eu 🙂

    Corina

  • Reply
    ama
    06/01/2011 at 07:43

    @Andreea – multumesc 😉

    @Corina – e de incercat reteta asta 😉

  • Reply
    Anonim
    06/01/2011 at 12:36

    revin cu o intrebare..ca ma pregatesc sa fac in weekend reteta 🙂

    pot sa folosesc o ciocolata si sa o dau prin razatoare in loc de chocolate chips?

    Corina

  • Reply
    ama
    07/01/2011 at 07:12

    @Corina – da, doar ca atunci se va colora si branza mai tare de la ciocolata topita

  • Reply
    violette
    07/01/2011 at 20:01

    Delicioasa! iar combinatiea e super tare:)

  • Reply
    ama
    08/01/2011 at 08:00

    Violette – ma bucur ca iti place 🙂

  • Reply
    Laura Pascalau Ducz
    16/03/2013 at 08:05

    Arata super bine!
    Eu am forma de tarta chiar de la tefal dar nu imi dau seama cum o scot cand e gata? Prin rasturnare? Si o intorc din nou pe urma? Nu se rupe asa?

  • Reply
    ama
    25/03/2013 at 09:21

    eu am folosit forma din acea care se desface apoi. cred ca s-ar rupe prin rasturnare

  • Reply
    Anonim
    10/10/2014 at 23:34

    as putea sa pun jumatate ricotta-jumatate mascarpone?

  • Reply
    ama
    03/11/2014 at 09:06

    sigur 🙂

  • Leave a Reply