0
9

Supa de rosii coapte

Baked tomato soup

In trecut, experienta mea cu supele de rosii a fost una destul de trista. Le asociam cu un soi de bulion, cu taitei sau galuste, nu cine stie ce la gust si cu o munca migaloasa in spate, pentru curatarea de coaja a rosiilor.
Si cum ma stiti pe mine ca sunt mereu in cautare de solutii rapide, ideea de a pregati o astfel de supa nu ma incanta.
Dar pentru ca aveam o gramada de rosii si era pacat de ele, am improvizat. Si uite asa, cand improvizeaza omul, descopera minuni!
Ingrediente 
1 kg de rosii mari, carnoase
1 ceapa medie
3-4-5 (sau mai multi) catei de usturoi
maghiran
sare si piper
Rosiile taiate in cuburi mari, ceapa rondele si usturoiul intreg, le-am amestecat si le-am pus toate intr-o tava pe care am lasat-o 30-40 de minute in aragazul incins, la foc mediu, cat s-au copt usor (fara sa se arda).
Le-am scos din cuptor, am adunat cu lingura rosiile, ceapa si usturoiul, impreuna cu zeama lasata, am turnat peste o cana cu apa (vroiam o supa densa) si le-am pus la fiert impreuna cu sarea, piperul si maghiranul.
Dupa ce au fiert toate utin, toate impreuna, le-am facut pasta cu blenderul.
Am servit supa cu cascaval si crutoane din paine cu maia, de casa. E infinit mai aromata decat orice supa de rosii, e foarte usor de facut si sanatoasa.
Pofta mare sa aveti!
Baked tomato soup

You Might Also Like

9 Comments

  • Reply
    Brenda
    04/09/2013 at 12:30

    Foarte simpla.. si foarte ieftina pentru vremea asta .. insa am o intrebare: ce rol are cascavalul aici?

  • Reply
    ama
    04/09/2013 at 12:39

    Nu are nici un rol, in afara de aroma si gust 😉 il poti sari fara probleme

  • Reply
    Gust de viata curata
    04/09/2013 at 12:56

    Desi nu am dat eu aceasta reteta Amei, este foarte sanatoasa si cascavalul are si el partea lui pentru a completa acest fel de mancare. Rosiile au licopen. Licopenul se asimileaza in prezenta grasimilor, iar daca este gatit, cu atat mai usor este absorbit de corpul uman si folosit in procesele functionale. V-ati intrebat vreodata de ce ne place noua salata de rosii cu ulei sau branza cu rosii? Pentru ca e nevoie de grasime pentru ca rosiile sa isi faca treaba. Poate nu suntem constienti de acest lucru, insa corpul nostru stie mai bine ca noi…multe.

  • Reply
    Paula Gafitescu
    05/09/2013 at 08:38

    Chiar ca arata bine 😀 Mie imi place supa de rosii, dar nu am incercat pana acum cu rosii coapte. Cred ca e si mai buna.

  • Reply
    ama
    05/09/2013 at 12:21

    Loredana multumesc mult de completari 🙂 nu aveam idee de astea 🙂

  • Reply
    ama
    05/09/2013 at 12:21

    Paula, e clar mai buna 🙂 sa o incerci! 🙂

  • Reply
    Bucate Apetisante
    07/09/2013 at 09:18

    Vai ce bine arata!
    Mi-e ingrozitor de pofta asa ca acum ma duc sa o fac ! Si asa nu stiam ce sa fac la felul 1 .
    Pupici pt. idee ! 🙂

  • Reply
    Anonim
    29/09/2013 at 17:34

    super arata! daca nu am maghiran, si nu gasesc pe-aici, cu ce pot oare inlocui?

  • Reply
    Anonim
    29/09/2013 at 17:35

    scuze, am uitat sa semnez. multumesc, Adela Metaxa

  • Leave a Reply