In familia noastra supa de gulii este una dintre cele mai apreciate si populare. Am publicat pe blog deja reteta noastra de baza (o gasiti aici), dar o imbogatim ocazional si cu carne. Am gasit insa de curand o idee interesanta – de a adauga perisoare la supa de gulii. Si nu am rezistat tentatiei de a incerca si iata ce a iesit! 🙂

Ingrediente 1gulie potrivita
1 morcov
2-3 cepe verzi
putin ulei/untura
100 ml smantana
patrunjel verde
1.5-2 l de apa

500 gr carne tocata
1 ou
1 pumn de orez
2 catei de usturoi
1/2 lingurita de boia
sare

In oala in care doriti sa pregatiti supa, caliti usor ceapa cu morcovul, cat sa lase putina culoare. Stingeti cu apa, adaugati gulia (eu o dau pe razatoare, dar puteti si sa o tocati cubulete) si lasati la fiert.

Pregatiti perisoarele amestecand carnea tocata cu oul, orezul doar spalat usor, usturoiul zdrobit (ca pentru mujdei), boiaua si sarea.
Cu mainile umezite formati perisoarele si adaugati-le in supa care fierbe.
Lasati sa fiarba perisoarele pana orezul din compozitie a fiert.

Scoateti intr-un bol 2-3 polonice de supa fierbinte si amestecati-le cu smantana. Turnati amestecul inapoi in supa, adaugati patrunjelul verde si luati de pe foc.

Pofta mare! 🙂