0
3

Supa-crema de pui cu spanac

Aceasta supa de pui a fost gatita in disperare de cauza.

Aveam un piept de gaina de casa batrana-batrana, care a fiert si rasfiert si tot atoasa a ramas. Cum stiam ca nu o mananca nimeni asa, am improvizat. Si a iesit aceasta minunata supa-crema.

IMG_8187

Ingrediente

carne de pui – dupa cum spuneam puteti folosi aici un piept
legume de supa – morcov, patrunjel, pastarnac, telina, ceapa
2-3 maini de spanac frunze
sare, piper dupa gust

Am fiert carnea de pui, am spumat bine supa si am adaugat legumele.

Le-am lasat sa fiarba si cand s-au inmuiat le-am facut crema cu mixerul vertical. Dupa cum va mai spuneam, daca aveti mixer vertical cu picior metalic puteti sa lucrati cu supa fierbinte. Daca nu aveti si faceti supa crema la blender, e nevoie sa o lasati sa raceasca putin.

Puneti inapoi supa pe foc si cand ajunge sa dea iar in clocot adaugati si frunzele de spanac si lasati sa mai fiarba maxim 5 minute.

Optional puteti ingrosa si cu smantana.

IMG_8197

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply
    pansy
    12/02/2012 at 10:08

    delicioasa supa ta !uite ca sa pun spanac in ea nu mi-a dat prin cap !

  • Reply
    ama
    12/02/2012 at 20:59

    asta cu spanacul am invatat-o de la o reteta a lui radu anton roman. de atunci, de cate ori am ocazia, adaug spanacl frunze in supe/ciorbe. sunt delicioase!

  • Reply
    Ideile saptamanii – meniu, curatenie si inspiratie - Ama Nicolae
    19/07/2015 at 20:20

    […] 6. Supa cu spanac si pui […]

  • Leave a Reply