0
8 In Uncategorized

Supa crema de linte si morcovi

Saptamana aceasta provocarea pe grupul Ama – Happiness is Homemade este o reteta cu linte.

063

Sincera sa fiu cu lintea am avut doar dezamagiri. Cand a fost gatita de mine. De cate ori am mancat-o gatita de altcineva o gaseam delicioasa.
De aceea pentru mine aceasta a fost o veritabila provocare, incercand sa gatesc de data asta ceva ce sa imi si placa.

Am ales sa fac o supa crema. Si in sfarsit mi-a iesit si mie lintea delicioasa 🙂

Ingrediente

putin ulei
1 ceapa
2 morcovi
1 radacina patrunjel
100 gr linte
2 linguri orez
1 lingura curry
1 lingurita ghimbir
1 lingurita chilli
aprox 2 litri apa
100 gr smantana
patrunjel verde
sare dupa gust

Mai intai am calit ceapa si cand a devenit sticloasa am adaugat morocvii si patrunjelul tocate cuburi maricele, foarte putina apa si am lasat sa se caleasca alaturi de curry, ghimbir si curry pentru a lasa bine culoare.

Apoi am adaugat lintea si orezul, am adaugat apa si am lasat sa fiarba pana s-a inmuiat lintea.

Atunci am pasat supa, am adaugat smantana si patrunjelul verde.

E o supa foarte cremoasa si consistenta si daca renuntati si la smantana aveti o minunata mancare de post.

067

You Might Also Like

8 Comments

  • Reply
    Emily
    09/12/2011 at 21:56

    m-ai nimerit la fix cu reteta aceasta! ador lintea :*

  • Reply
    pansy
    10/12/2011 at 08:28

    sa stii ca si eu am aceeasi parere despre linte.nu este o leguma cu caracter sa zic asa.poate asa in combinatie cu curry si ghimbir sa mai salveze situatia.daca te incumeti sa faci mancare de linte,asta cu linte verde,ca sa-ti ramana boabele intregi,sa folosesti tot asa condimente asiatice sau arabesti si carne mai grasa.eu am facut-o cu piept de pui fara piele si desi a fost buna,nu avea zvac mancarea.

  • Reply
    ama
    10/12/2011 at 11:11

    Emily ma bucur :*

    @@Pansy asa cred si eu 😀 noroc cu curry 🙂

  • Reply
    Ramona Alina
    10/12/2011 at 20:30

    Eu încã nu am gãtit cu linte…aratã bine si cu sigurantã e foarte gustoasã cu curry:)

  • Reply
    ama
    11/12/2011 at 19:47

    e foarta gustoasa asa 🙂

  • Reply
    Nicoleta_p
    14/01/2014 at 14:14

    Pt. ca nu am gatit pana acum, dar ma tenteaza as avea 2 intrebari:
    1. Ce fel de smantana ai folosit, dulce sau acra?
    2. Lintea trebuie lasata inainte la inmuiat ca si fasolea boabe sau nu este necesar?
    Mersi anticipat si sper sa raspunzi cat poti de repede.

  • Reply
    ama
    14/01/2014 at 15:04

    Nicoleta,
    1. smantana acra
    2. nu se inmoaie. Daca vrei sa scurtezi timpul de gatire, poti sa le pui putin in apa inainte, dar nu e obligatoriu

  • Reply
    Ideile saptamanii – meniu, curatenie si inspiratie - Ama Nicolae
    19/07/2015 at 20:05

    […] 5. Supa-crema de linte si morcovi […]

  • Leave a Reply