Ce bine pica aceasta supa dupa mesele imbelsugate de sarbatori! Matasoasa si aromata, linistitoare si nutritiva, este perfecta pentru zilele reci de iarna si pentru a va ajuta organismul sa se refaca in lunile de iarna.

Ingrediente

1 lingura de untura sau de unt
1 ceapa mare
2-3 catei de usturoi
1 lingurita de chimen

500 gr cartofi
500 gr conopida
2 morcovi
2 radacini de patrunjel
1 telina mica

3-4 cani de fond de supa de pui

100 ml lapte

Caliti usor ceapa, usturoiul si chimenul, pana acesta lasa din aroma sa puternica. Adaugati legumele curatate, spalate si tocate in bucati medii (sa fiarba mai repede) si stingeti cu supa. Lasati sa fiarba pana cand legumele s-au inmuiat. Pasati si adaugati la final si putin lapte – acesta este important pentru ca previne oxidarea conopidei.

Simplu, rapid si gustos! Iar copiii mei adora reteta asta 🙂

Pofta mare 🙂

Categorii: Retete

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Retete

Inghetata cu ulei de masline si cimbru

Aceasta inghetata a primit un nume special la noi acasa. Dupa ce Natalia a gustat-o pentru prima oara, a zis incantata: „Mami, asta e cea mai buna inghetata pe care ai facut-o! Are gust de…are Citește mai mult…

Retete

Smoothie cu pudra de orz

  Dupa cum bine ma stiti, sunt mare iubitoare de smoothie-uri, atat pentru textura lor cremoasa, cat si pentru marea alitate de a-mi permite sa strecor in ele tot felul de alimente sanatoase care altfel Citește mai mult…

Retete

Budinca de ciocolata

Ingrediente 100 gr unt 250 gr faina 100 gr zahar 50 gr cacao 1 lingurita praf de copt 3 oua 150 ml lapte Pentru sos 300 ml apa clocotita 100 gr zahar 25 gr cacao Citește mai mult…