Ce bine pica aceasta supa dupa mesele imbelsugate de sarbatori! Matasoasa si aromata, linistitoare si nutritiva, este perfecta pentru zilele reci de iarna si pentru a va ajuta organismul sa se refaca in lunile de iarna.

Ingrediente

1 lingura de untura sau de unt
1 ceapa mare
2-3 catei de usturoi
1 lingurita de chimen

500 gr cartofi
500 gr conopida
2 morcovi
2 radacini de patrunjel
1 telina mica

3-4 cani de fond de supa de pui

100 ml lapte

Caliti usor ceapa, usturoiul si chimenul, pana acesta lasa din aroma sa puternica. Adaugati legumele curatate, spalate si tocate in bucati medii (sa fiarba mai repede) si stingeti cu supa. Lasati sa fiarba pana cand legumele s-au inmuiat. Pasati si adaugati la final si putin lapte – acesta este important pentru ca previne oxidarea conopidei.

Simplu, rapid si gustos! Iar copiii mei adora reteta asta 🙂

Pofta mare 🙂

Categorii: Retete

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Retete

Friptura de pui la cuptor cu legume

Acum cateva zile, am primit un colet surpriza de la Edenia. In el am gasit un set din frumoasele farfurii din reclama si o invitatie de a arata cat de bine se poate manca acasa. Citește mai mult…

Retete

Friptura de pui cu arome de toamna

O friptura de pui simplu de facut, potrivita zilelor de toamna (sau iarna). Sucul lasat de fructe va carameliza pielea puiului, iar untul si ierburile aromatice ii vor da savoare in plus. Ingrediente 1 pui Citește mai mult…

Retete

Melcisori cu masline, rosii uscate si mozzarela

  Reteta aceasta mi-a depasit orice asteptari! 🙂 E o combinatie atat de potrivita de arome, incat o tava mare de melcisori aproape ca s-a evaporat. I-am pregatit pentru o mica serbare la scoala si Citește mai mult…