Ce bine pica aceasta supa dupa mesele imbelsugate de sarbatori! Matasoasa si aromata, linistitoare si nutritiva, este perfecta pentru zilele reci de iarna si pentru a va ajuta organismul sa se refaca in lunile de iarna.

Ingrediente

1 lingura de untura sau de unt
1 ceapa mare
2-3 catei de usturoi
1 lingurita de chimen

500 gr cartofi
500 gr conopida
2 morcovi
2 radacini de patrunjel
1 telina mica

3-4 cani de fond de supa de pui

100 ml lapte

Caliti usor ceapa, usturoiul si chimenul, pana acesta lasa din aroma sa puternica. Adaugati legumele curatate, spalate si tocate in bucati medii (sa fiarba mai repede) si stingeti cu supa. Lasati sa fiarba pana cand legumele s-au inmuiat. Pasati si adaugati la final si putin lapte – acesta este important pentru ca previne oxidarea conopidei.

Simplu, rapid si gustos! Iar copiii mei adora reteta asta 🙂

Pofta mare 🙂

Categorii: Retete

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Retete

Challah – paine evreiasca pentru Anul Nou

De Craciun am neglijat un pic maiaua si in aceasta dimineata nu era inca revenita complet. In plus, ultima mea paine s-a mancat foarte repede si aveam nevoie rapid de o paine proaspata. Asa ca Citește mai mult…

Retete

Ciorba de legume, praz si ciuperci

Ingrediente 2-3 catei de usturoi 3 morcovi 2 radacini de patrunjel 1/2 de telina mica aprox. 250 gr ciuperci 1 praz 2-3 linguri de bulion o lingurita de oregano 1 cana de paste marunte sare Citește mai mult…

Retete

Saratele cu maia, ulei de masline si oregano

Ma gandeam zilele trecute la descoperirile anului 2017 – de la aplicatii pe telefon si pana la mancare. Iar descoperirea produselor de pe mediteranea.ro este cu siguranta undeva in top. Chiar daca in acest an Citește mai mult…