Supa-crema de ciuperci cu usturoi si boia

Aceasta mi se pare cea mai buna supa-crema de ciuperci pe care am facut-o pana acum… si am facut destule!

O puteti face atat cu supa (zeama de la supa de carne si/sau legume), dar merge si cu apa. Eu una nu prea reusesc sa pun deoparte supa pentru experimente culinare. Se mananca toata cu taitei sau galuste si nu am nici o sansa sa pastrez pentru altceva.

Deci iese delicioasa si cu apa, dar, evident, cu supa e si mai aromata.

Ingrediente

500 gr ciuperci champignon + 2 ciuperci

1 ceapa

2 linguri de unt

1 lingura ulei de masline

1 lingurita boia

2 linguri de faina

2-3 cani de apa (depinde cat de lichida o vreti)

4 catei de usturoi

2 linguri de smantana grasa (fermentata)

Intr-o oala, topiti o lingura de unt cu una de ulei de masline si caliti putin ceapa tocata in ea. Adaugati ciupercile taiate feliute si lasati-le pe foc pana cand se evapora lichidul lasat de ele.

Puneti peste ciuperci boiaua si amestecati putin, dar nu lasati decat cam un minut pe foc. Puneti si faina si amestecati bine, pana cand faina imbraca bine ciupercile.

Adaugati imediat putina apa si amestecati, pana cand faina se dizolva. Mai adaugati putina apa, amestecati din nou si abia apoi turnati toata apa de supa. Adaugati putina sare si lasati sa fiarba.

Separat, taiati cele doua ciuperci feliute si prajiti-le in tigaie in lingura ramasa de unt. Puneti-le deoparte.

Atentie! Nu le ingramaditi. Ca sa iasa frumos rumenite, este important sa nu fie ingramadite in tigaie.

Cat timp ciupercile se rumenesc in tigaie si fierb in supa, curatati usturoiul si razaliti-l in supa. Ideal ar fi sa faceti asta cat mai la final, sa se pastreze gustul de usturoi.

Cand ciupercile din oala au fiert, luati oala de pe foc si pasati-le cu un mixer cu picior. Adaugati si smantana si mai dati putin in blender, sa se amestece bine.

Serviti cu ciupercile rumenite deasupra, cu crutoane sau paine prajita.

Pofta buna!

 

Salveaza pe PINTEREST pentru mai tarziu!