0
5 In Uncategorized

Supa-crema de cartofi cu zucchini si curry

Ingrediente

1 ceapa
1 morcov
1/2 ardei
4-5 cartofi albi
cateva buchete de broccoli
1-2 zucchini
2 catei de usturoi
1 lingurita chimen
2 lingurite curry
2 linguri unt
sare


In oala in care veti prepara supa topiti untul si caliti in el ceapa, morcovul dat pe razatoare si ardeiul. Spre final adaugati si curry, chimenul si usturoiul si mai lasati putin sa se patrunda aromele.

Stingeti cu apa si adaugati cartofii taiati cubulete. Cand cartofii sunt aproape fierti adaugati zucchini taiati felii si broccoli.

Scoateti din supa cateva feliute de zucchini si cateva buchetele de broccoli si puneti-le deoparte. Restul supei o dati prin robot (eu folosesc un robot de mana care se poate introduce in apa fierbinte, dar daca folositi blenderul lasati supa sa se raceasca putin). Adaugati inapoi legumele scoase si serviti.

La aceasta varianta de supa-crema nu mai e nevoie de crutoane pentru ca pastrati legumele intregi cveea ce ofera in plus si un aspect deosebit.



You Might Also Like

5 Comments

  • Reply
    Ionela
    31/05/2010 at 12:28

    Foarte delicioasa! Minunata combinatia chimen, curry,usturoi! De culoare nu mai zic! Multumesc, Ama!

  • Reply
    ama
    01/06/2010 at 07:00

    @Ionela – ce ma bucur ca ti-a placut! Si mie mi s-a parut o supa deosebita, dar cand si voua va place ma bucur si mai tare 😉

  • Reply
    Elena Toma
    29/06/2010 at 19:47

    Pare o supa aproape obisnuita. Dar nu e! Imi place combinatia aceasta de supa crema cu legume intregi, fara crutoane si cu aroma de curry. O sa incerc si eu neaparat.

  • Reply
    ama
    30/06/2010 at 05:18

    @Elena – da, legumele intregi arata tare bine in supele creme si eu de atunci mereu las cateva asa 🙂

  • Reply
    Index retete | Ama Nicolae
    11/07/2015 at 12:24

    […] Soup – supa traditionala englezeascaSupa-crema de cartofi Supa-crema de cartofi colorataSupa-crema de cartofi cu zucchini si currySupa-crema de ciuperci irlandezaSupa-crema de conopidaSupa-crema de conopida cu branzaSupa-crema de […]

  • Leave a Reply