reteta paine la masina

 

Acum vreo 2 ani mi-am cumparat un aparat de facut paine. Drept sa va spun, cand l-am luat, aproape toata lumea imi zicea ca e o investitie proasta: ca oricum nu o sa fac paine cu ea, ca painea nu iese „la fel” si ca e sfaramicioasa.
Dar masina de paine ne-a schimbat radical modul in care cumparam paine in casa. In primul rand, cumparam extrem de rar. In al doilea rand, in sfarsit nu mai e risipa de paine! Ma durea inima cata paine aruncam, dar cea din comert mi se pare pur si simplu de nemancat a doua-a treia zi (depinde cat ameliorator are).  La masina fac doar paini micute, cam la 2-3 zile (in functie si de meniul nostru) si nu se mai arunca nimic. Rar mai ramane cate un colt uscat, care este desert pentru iepurasul nostru.
Tragand linie, alaturi de aparatul de facut iaurt, aceasta este probabil cea mai profitabila investitie din bucataria mea.

 

Recunosc insa ca primele dati imi iesea si mie painea sfaramicioasa, urmand reteta . Mai ales a doua zi.  Si asta era o tragedie pentru ca trebuia sa tai felii frumoase si cat mai subtiri, sa fac pachetelul Nataliei la gradinita.

 

Dar in timp am reusit sa ajung la o reteta de paine care noua ne place si ne prieste foarte bine!

Si o stiu din memorie. Cred ca ma puteti trezi la orice ora din noapte si pot pune ingredientele in vasul masinii de paine, fix in urmatoarea ordine:
200 ml apa
3 linguri de ulei
1 lingurita sare
1 lingura zahar
380 gr faina alba
1 lingura tarate
1 lingurita faina de in
1/2 pliculet drojdie
reteta paine pentru masina de paine

Eu folosesc programul basic, pentru paine mica.

Insa cand e gata painea nu ma grabesc sa o scot. O las sa raceasca in aparat si in tava.
Am descoperit accidental asta: painea se umezeste usor de la condens si se strange usor. Apoi este mai compacta si mai putin sfaramicioasa. (acestea sunt observatiile mele personale!)

In poza de mai sus aveti o felie taiata dintr-o paine veche de o zi. Se vede cat de subtire am putut taia si cat de putine firimituri face.

*Daca va tenteaza si pe voi ideea unui aparat de facut paine, gasiti aici modelele de la Phillips.

 


3 Comments

Irina · 23/11/2016 la 21:00

Buna Ama,
Painea ta arata foarte bine. Acum incerc pentru prima data un aparat de paine si folosesc reteta ta. Nu am alta faina in afara de cea de grau, de aceea am pus o cantitate in plus de faina normala. Sper sa iasa bine.

Irina · 24/11/2016 la 16:00

Am revenit. A iesit perfecta chiar daca am folosit faina simpla de grau.

    Ama Nicolae · 26/11/2016 la 10:06

    ma bucur mult! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Retete

Pasta de fasole cu rosii uscate la soare

Am fost racita in ultima saptamana, iar cand am o viroza – oricat de usoara – imi pierd aproape complet simtul mirosului si gustului. Dupa ce toata saptamana am ars cam tot ce am pus Citește mai mult…

Retete

Mic-dejun cu avocado, ou si ciuperci

Recunosc ca dimineata mancam pe fuga. Eu raman doar cu cafeaua, pregatind pe toata lumea pentru o noua zi. Dar dupa ce toate se linistesc, pregatesc cate un mic dejun tarziu care sa ne bucure Citește mai mult…

Retete

Supa de peste cu lapte de cocos

Am doi copii care ar manca zi-lumina doar supa de pui cu taitei. Banuiesc (sper!) ca sunt multi la fel. De aceea incerc din cand in cand sa ies din zona de confort si sa Citește mai mult…