In aceasta toamna am pregatit multe prajituri cu prune, toate simple si rapide, dar aceasta mi-a placut cel mai mult. Cardamonul ii da o aroma speciala, iar sosul caramelizat de prune este absolut delicios.

Ingrediente Sosul de prune


80 de gr unt
150 gr zahar brun
1 lingura miere
aprox. 10 pruneAluatul

200 gr faina
1 pliculet praf de copt
1/2 lingurita cardamon
1/4 lingurita sare
80 gr unt
150 gr zahar
2 oua
esenta de vanilie
esenta de migdale
150 ml lapte

Ungeti cu unt o forma de 24 cm diametru.
Topiti intr-o cratita untul, zaharul si mierea, amestecand pana se formeaza un sos inchegat. Turnati sosul in forma e copt si asezati in al prunele taiate pe jumatate.

Amestecati faina, praful de copt, sarea si cardamonul.
Amestecati bine cu mixerul zaharul cu untul, adaugati apoi ouale, esenta de vanilie, de migdale si laptele. Integrati apoi treptat amestecul de faina.

Aluatul obtinut il turnati peste prune si dati la cuptor pentru aproximativ o ora si scoateti prajitura cand o scobitoare bagata in mijloc iese curata.

Rasturnati cu grija prajitura pe un platou si puteti sa o serviti calduta. Pofta mare!

Categorii: Retete

1 Comment

Meniul Saptamanii - 9-15 octombrie - Ama Nicolae · 06/10/2017 la 13:39

[…] Altele Biscuiti cu vanilie Cookies cu unt de arahide si ciocolata Crema de miere Prajitura rasturnata cu prune […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Retete

Pasta de fasole cu rosii uscate la soare

Am fost racita in ultima saptamana, iar cand am o viroza – oricat de usoara – imi pierd aproape complet simtul mirosului si gustului. Dupa ce toata saptamana am ars cam tot ce am pus Citește mai mult…

Retete

Mic-dejun cu avocado, ou si ciuperci

Recunosc ca dimineata mancam pe fuga. Eu raman doar cu cafeaua, pregatind pe toata lumea pentru o noua zi. Dar dupa ce toate se linistesc, pregatesc cate un mic dejun tarziu care sa ne bucure Citește mai mult…

Retete

Supa de peste cu lapte de cocos

Am doi copii care ar manca zi-lumina doar supa de pui cu taitei. Banuiesc (sper!) ca sunt multi la fel. De aceea incerc din cand in cand sa ies din zona de confort si sa Citește mai mult…