In aceasta toamna am pregatit multe prajituri cu prune, toate simple si rapide, dar aceasta mi-a placut cel mai mult. Cardamonul ii da o aroma speciala, iar sosul caramelizat de prune este absolut delicios.

Ingrediente Sosul de prune


80 de gr unt
150 gr zahar brun
1 lingura miere
aprox. 10 pruneAluatul

200 gr faina
1 pliculet praf de copt
1/2 lingurita cardamon
1/4 lingurita sare
80 gr unt
150 gr zahar
2 oua
esenta de vanilie
esenta de migdale
150 ml lapte

Ungeti cu unt o forma de 24 cm diametru.
Topiti intr-o cratita untul, zaharul si mierea, amestecand pana se formeaza un sos inchegat. Turnati sosul in forma e copt si asezati in al prunele taiate pe jumatate.

Amestecati faina, praful de copt, sarea si cardamonul.
Amestecati bine cu mixerul zaharul cu untul, adaugati apoi ouale, esenta de vanilie, de migdale si laptele. Integrati apoi treptat amestecul de faina.

Aluatul obtinut il turnati peste prune si dati la cuptor pentru aproximativ o ora si scoateti prajitura cand o scobitoare bagata in mijloc iese curata.

Rasturnati cu grija prajitura pe un platou si puteti sa o serviti calduta. Pofta mare!